SEGRE

POLíTICA

El Rei firma el nomenament de Mariano Rajoy com a president

Demà dilluns prendrà possessió en la Sarsuela una vegada publicat en el BOE

El Rei firma el nomenament de ##Mariano Rajoy com a president

El Rei firma el nomenament de ##Mariano Rajoy com a president

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Rei ha firmat aquest matí al Palau de la Zarzuela el Reial Decret amb el nomenament de Mariano Rajoy com a president del Govern, una vegada que la presidenta del Congrés, Ana Pastor, li ha comunicat formalment la investidura del líder del PP en segona votació.

"Hi ha son?", s’ha preguntat somrient Pastor en saludar el Rei, que ha rebut la presidenta del Congrés menys d’una hora després d’arribar en helicòpter al palau de la Zarzuela, després d’aterrar en la base aèria madrilenya de Torrejón de Ardoz l’avió de la Força Aèria que li ha traslladat directament des de Colòmbia, on ha participat en la Cimera Iberoamericana de Cartagena d’Índies.

"Un poquito", ha respost el Monarca, també amb un somriure, a la seua convidada, que ha acudit al Saló d’Audiències amb una carpeta granada del qual s’utilitzen en el Congrés i ha posat en aquest lloc al costat de Felipe abans de passar al seu despatx oficial per donar-li compte del resultat de la votació d’investidura celebrada ahir a la Cambra Baixa.

Després de la publicació del decret al Butlletí Oficial de l’Estat (BOE), Rajoy jurarà el seu càrrec previsiblement demà al matí, encara que la Casa del Rei encara no ha confirmat en quin moment acudirà el líder del PP a la Zarzuela per rendir jurament del seu càrrec davant del cap de l’Estat.

En tot cas, Rajoy ja li ha comunicat al Rei que no donarà a conèixer fins dijous vinent a la tarda la composició del seu nou Govern, els integrants del qual juraran el seu càrrec divendres davant de Felip VI.

tracking