SEGRE

TRIBUNALS SOBIRANISME

Carme Forcadell: “No es pot prohibir el debat d’idees”

Recorre la decisió del TSJC d’investigar-la || Al·lega que votar les conclusions de la comissió va ser iniciativa de JxSí i la CUP

Carme Forcadell, al Parlament de Catalunya.

Carme Forcadell, al Parlament de Catalunya.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha recorregut la decisió del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) d’investigar-la per desobediència i prevaricació al permetre votar el full de ruta sobiranista, al·legant que no es pot prohibir el debat parlamentari perquè “ni existeix ni pot existir un debat d’idees il·legal”. A l’escrit, Forcadell rebutja la decisió del Superior de Catalunya d’investigar-la, a instàncies de la Fiscalia, pels delictes de prevaricació i desobediència al Tribunal Constitucional (TC), al remarcar que aquesta institució “no pot obligar ningú a controlar les opinions i l’activitat política”.

En la querella, admesa a tràmit per l’alt tribunal català, la Fiscalia acusa la presidenta del Parlament d’haver desobeït una resolució del Tribunal Constitucional, al permetre que la Cambra votés el passat dia 27 de juliol el full de ruta independentista, que “dinamita” el model d’Estat, per impulsar per la via dels “fets consumats” el seu projecte polític “amb total menyspreu” a la Carta Magna.

Defensa que el TC “no pot obligar ningú a controlar les opinions i l’activitat política”

La defensa de Carme Forcadell ha al·legat que ella no va prendre la decisió de portar al ple les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent, sinó que va ser “iniciativa de dos grups parlamentaris”, en referència implícita a Junts pel Sí i la CUP. Assegura a més la defensa que Forcadell es va limitar a “dirigir el debat parlamentari” d’acord amb el Reglament després de la sol·licitud dels dos grups parlamentaris. Acusa la Fiscalia de tergiversar part dels fets amb l’objectiu de poder articular la querella i, en aquest sentit, considera “inadmissible” que a la querella l’acusi d’intentar portar a terme el seu projecte polític per la via dels fets.

La defensa de la presidenta del Parlament desmenteix també a la Fiscalia que hagi estat Forcadell la que va demanar un informe als serveis jurídics del Parlament sobre la prohibició del Tribunal Constitucional, sinó que “van ser aquests, a iniciativa pròpia, els que el van elaborar i traslladar a la Presidència”.

tracking