SEGRE

EUA ELECCIONS

El cas dels correus complica la recta final de campanya de Hillary Clinton

Els demòcrates critiquen el doble tracte de l’FBI a l’hora d’investigar || Un sondeig dóna un mínim avantatge a Donald Trump a una setmana de les crucials eleccions

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton.

La candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci per part de l’FBI de la reobertura del cas dels correus compromesos de la candidata demòcrata a la Casa Blanca, Hillary Clinton, li està complicant la recta final de la campanya.

La setmana passada, el director del Buró Federal d’Investigació (FBI), James Comey, va anunciar per sorpresa la reobertura de la indagació sobre l’ús del seu servidor privat de correu electrònic per manejar informació confidencial quan Clinton era secretària d’Estat (2009-2013), després d’haver-se descobert nou material.

Els nous correus es van trobar en un ordinador de l’excongressista Anthony Weiner, acusat de mantenir converses sexuals amb menors i casat (encara que separat) amb Huma Abedin, una de les assessores més properes a la candidata presidencial demòcrata.

L’equip de campanya de Clinton va tornar a acusar el director de l’FBI, James Comey, de tenir un “doble estàndard” per negar-se a revelar informació sobre l’aspirant republicà, Donald Trump, al mateix temps que llança una nova investigació contra l’exsecretària d’Estat. La pressió sobre la candidata demòcrata és tal que alguns sondejos ja la donen per perdedora davant del candidat republicà. Així doncs, el controvertit magnat avança per un punt Hillary Clinton, segons assenyala un sondeig divulgat pel diari The Washington Post i la cadena ABC News, quan falta una setmana per a les eleccions. Trump aconsegueix un suport del 46%, davant el 45% per a Clinton. L’enquesta, elaborada del 27 al 30 d’octubre entre 1.128 votants probables per telèfon, indica també que l’aspirant llibertari Gary Johnson obté un 3% i la nominada ecologista Jill Stein acapara un 2%.

D’altra banda, el 33 per cent de l’electorat de Florida, compost per dotze milions de votants registrats, ja ha exercit el dret al sufragi per correu o de manera anticipada en les eleccions presidencials i legislatives del proper dia 8, segons indiquen dades divulgades ahir per les autoritats de l’estat.

Florida és amb Califòrnia un dels estats clau per a la victòria dels dos candidats a la Casa Blanca.

tracking