SEGRE

SUCCESSOS

El terratrèmol d’Itàlia va desplaçar el terra diversos centímetres, segons l’ESA

Científics italians identificar-vos aquests "significatius" desplaçaments de terra gràcies a les imatges captades pels satèl·lits

El terratrèmol d’Itàlia va desplaçar el terra diversos centímetres, segons l’ESA

El terratrèmol d’Itàlia va desplaçar el terra diversos centímetres, segons l’ESA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els moviments sísmics que van fuetejar el centre d’Itàlia el passat cap de setmana van provocar desplaçaments de diversos centímetres al terra d’algunes zones afectades, ha assenyalat avui l’agència europea espacial ESA.

Científics italians identificar-vos aquests "significatius" desplaçaments de terra gràcies a les imatges captades pels satèl·lits Copernicus Sentinel-1, segons un comunicat.

"Un desplaçament cap a l’est d’uns 40 centímetres es va localitzar a la zona de Montegallo, mentre un cap a l’oest d’uns 30 es va detectar en l’àrea de Norcia", agrega la nota.

A Castelluccio, la terra es va enfonsar "uns 60 centímetres" i a Norcia va emergir uns 12, va detallar l’organisme.

El terratrèmol d’una magnitud de 6,5 en l’escala Richter, el més potent registrat en el país des de 1980, va colpejar a la matinada del 30 d’octubre zones del centre d’Itàlia, on unes 40.000 persones van ser evacuades dels seus casa bé perquè van resultar destruïdes o per precaució.

La Protecció Civil va confirmar que no es van produir víctimes mortals.

Segons els científics de l’ESA, la península d’Itàlia és procliu a patir terratrèmols a causa de la col·lisió contínua de les plaques tectòniques africanes i eurasiàtica.

tracking