SEGRE

POLÍTICA PARTITS

La gestora del PSOE tanca la porta a celebrar ja el congrés que demana Pedro Sánchez

El portaveu aposta per una relació “equilibrada” i “simètrica” amb el PSC || La direcció interina es planteja no assistir al conclave dels socialistes catalans d’aquest cap de setmana

La presidenta de la Junta d’Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ahir a Sevilla.

La presidenta de la Junta d’Andalusia i secretària general del PSOE-A, Susana Díaz, ahir a Sevilla.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va defensar ahir que la data del pròxim congrés federal socialista s’ha de triar “pensant en el millor per al partit” i no per a cap dirigent i tancar així la porta a la celebració immediata del conclave que reclama l’exsecretari general de la formació, Pedro Sánchez. Jiménez va assenyalar que ara toca “posar-se a treballar per buscar el millor calendari no només per a un, sinó per a tot el partit”.

El dirigent del PSOE andalús, que va refusar contestar sobre el calendari congressual o la participació en aquest del PSC, va insistir que la gestora vol “obrir una profunda reflexió sobre el projecte de la socialdemocràcia a Espanya” que, va remarcar, ha de ser liderat pels socialistes. “La tasca fonamental que tenim ara és ser capaços de construir un projecte polític que ens permeti aspirar en un curtíssim període de temps a liderar no ja l’esquerra, en el que sembla que estan alguns, sinó a liderar el país”, va assenyalar.

La gestora socialista atribueix les paraules de Pedro Sánchez a la seua “situació emocional”

García-Page recomana a Sánchez que “parli bé de tots els companys” si vol liderar el PSOE

Jiménez va interpretar a més que les afirmacions de Pedro Sánchez a La Sexta, amb les quals es va mostrar en desacord, van estar condicionades pel “moment d’alta càrrega emocional” que, segons la seua opinió, suportava l’exlíder socialista. El portaveu va assegurar que el Congrés per elegir el nou secretari general no se celebrarà fins que els socialistes hagin fet una “profunda reflexió” i definit el seu nou projecte polític.

Jiménez va apostar per mantenir amb el PSC relacions “equilibrades, harmòniques, compensades i simètriques”, i creu que tots dos partits hauran d’abordar les seues relacions amb un diàleg “honest, sincer i profund”.

El dirigent andalús va dir que PSC i PSOE han de parlar sobre les seues relacions orgàniques però també sobre el tema polític, davant de qüestions com la definició de Catalunya com a nació o el fet que els socialistes catalans es plantegin una aliança amb la futura formació d’Ada Colau.

D’altra banda, la diputada del PSC al Congrés i número dos de Pedro Sánchez, Meritxell Batet, va negar haver sortit de la direcció del grup parlamentari socialista arran del seu no a la investidura de Mariano Rajoy, una cosa que sí que li va passar a la diputada del PSOE per Saragossa Susana Sumelzo, que va dir que s’havia assabentat “per la premsa” que era rellevada com a coordinadora dels diputats aragonesos del PSOE.

sevilla

La presidenta andalusa, Susana Díaz, va assegurar ahir en al·lusió a les aspiracions de Pedro Sánchez de tornar a liderar el PSOE, que “no és moment de projectes personalistes”, sinó de “redefinir-se” com “el partit de les grans majories” amb un projecte que sigui “autònom de Podem”.

Díaz va llançar aquest missatge després que Sánchez la desafiés diumenge passat a fer un pas endavant si vol dirigir el PSOE i enfrontar-se a ell a les primàries per escollir el secretari general.

La presidenta de la Junta va subratllar que, després dels mals resultats de les dos darreres eleccions, el PSOE ha de ser capaç de “redefinir” un projecte “guanyador” per tornar a guanyar-se la confiança de la gent, “no només dels socialistes de carnet”. Aquesta redefinició, segons Díaz, ha de fer-se “sempre com un projecte propi”, després que Sánchez digués que és necessari tractar la formació morada de “tu a tu” i entaular més col·laboració amb Podem. Díaz va opinar que un “bon exemple” que es pot ser autònom és Andalusia, on hi ha “el Partit Popular com a oposició i Podem com a pardalets del PP també fent oposició al govern”.

També el president de Castella-la Manxa, Emiliano García-Page, va tenir paraules per a Pedro Sánchez, a qui va recomanar que “si té intenció de liderar una altra vegada el partit, d’entrada, que parli bé de tots els companys, dirigents i expresidents”.

Naix Roj@s, nou corrent del PSC que advoca per un gir a l’esquerraEl PSC té des d’ahir un nou corrent intern, Roj@s, que naix per fer un “gir a l’esquerra” al partit i que defensa revisar la relació amb el PSOE. Més de mig centenar de persones van assistir a la seua presentació a la seu del PSC a Barcelona, amb l’exconseller Xavier Sabaté i Xavier Marín com a principals impulsors, i el recolzament del diputat autonòmic Carlos Castillo o l’exdiputada al Congrés per Lleida Mònica Lafuente.

tracking