SEGRE

PANORAMA

El PSOE i Podem lamenten que “no és un govern per al diàleg”

ERC i PDECat posen en dubte que es puguin estendre ponts amb Catalunya || UP i JARC critiquen la continuïtat de Tejerina a la cartera d’Agricultura

Mariano Rajoy va jurar el càrrec com a president davant de Felip VI, la seua primera vegada com a rei, dilluns passat.

Mariano Rajoy va jurar el càrrec com a president davant de Felip VI, la seua primera vegada com a rei, dilluns passat.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’anunci del nou Govern de Mariano Rajoy va provocar ahir una multitud de reaccions des de tots els sectors. En l’àmbit polític, el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va assegurar que el nou gabinet de Rajoy “no és un govern per al diàleg” i va augurar “serioses dificultats” per generar entesa amb els socialistes durant la legislatura. Jiménez va opinar que Rajoy ha dissenyat el seu equip “pensant en el seu partit i no en la gent”. Com a avançament que no serà senzill assolir pactes, Jiménez va assegurar que amb la continuïtat de Montoro, els socialistes no donaran suport als pressupostos de l’any vinent i el PP haurà de buscar els suports en altres grups.

Per la seua part, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, veu “evident” que el nou govern és “de continuïtat” però per al seu partit l’important és que s’obre “una nova era política”, en la qual estaran vigilant el compliment del pacte firmat amb el PP. Girauta es va mostrar molt content que Rajoy continuï comptant amb Fátima Báñez i hagi inclòs Dolors Montserrat i Álvaro Nadal, amb els quals C’s va negociar les 150 mesures recollides en l’acord d’investidura.

C’s veu un Govern “de continuïtat” que vigilarà perquè compleixi el pacte firmat amb el PP

Des de Podem, el seu secretari de Relació amb la Societat Civil, Rafael Mayoral, va considerar que el nou Govern és de “continuïtat”, va augurar que l’absència de canvis en els ministeris econòmics portarà noves retallades i no creu que la incorporació de Cospedal per ocupar Defensa sigui “el millor camí per aprofundir en la regeneració”. “Res de nou sota el sol”, va resumir Mayoral, un Govern que serà “incapaç” d’afrontar els reptes que té el país.

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, va criticar la posició del nou Executiu i va posar en dubte que pugui estendre ponts amb Catalunya: “Si aquest és el Govern que ha d’entendre Catalunya, anem malament.”

Per la seua part, Neus Munté, des del PDECat, va considerar que el nou gabinet és “de continuïtat” i va trobar a faltar renovació. Pel que fa a la presència de la catalana Dolors Montserrat, va dir que “no és garantia” de millora en les relacions amb Catalunya.

Des dels sindicats, CCOO va instar a obrir un temps de diàleg i pactes per canviar legislacions passades i abordar reformes futures, “sense cap línia roja”. Per la seua part, UGT va demanar que l’ocupació de qualitat sigui l’eix de totes les polítiques econòmiques de l’Executiu.

D’altra banda, el responsable d’UP a Lleida, Jaume Pedrós, va mostrar la seua disconformitat amb la continuïtat d’Isabel García Tejerina al capdavant del ministeri d’Agricultura perquè “Catalunya continuarà discriminada en comparació amb altres autonomies”. Des de JARC, David Borda va dir que la continuïtat de Tejerina era previsible i que “ningú del sector agrari català pot estar content, tots estem malament”.

tracking