SEGRE

POLÍTICA NOU GOVERN

El Govern remarca que Rajoy es reunirà amb Puigdemont “quan l’agenda ho permeti”

El nou portaveu de l’Executiu no pot “donar dates” encara que diu que la intenció del president “és parlar amb tothom” || L’última trobada va ser a l’abril després de la sortida de Mas de la presidència

Fotografia de família dels integrants del nou Govern a les escalinates del Palau de La Moncloa.

Fotografia de família dels integrants del nou Govern a les escalinates del Palau de La Moncloa.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Educació, Cultura i Esport i portaveu del Govern, Iñigo Méndez de Vigo, va assegurar ahir que el president del Govern, Mariano Rajoy, es reunirà amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, quan “l’agenda ho permeti”. Dit això, va assenyalar que parlar és “bo” i va defensar “bastir ponts” i “entendre’s”. Així es va pronunciar Méndez de Vigo en la seua primera compareixença davant la premsa com a portaveu de l’Executiu a l’acabar la reunió del primer Consell de Ministres, al ser preguntat per aquesta trobada entre Rajoy i Puigdemont després que aquest últim li hagi demanat una reunió per acordar un referèndum.

Méndez de Vigo va indicar en relació amb “aquesta petició de la Generalitat”, que el cap de l’Executiu “sempre ha estat disposat al diàleg”. Així, va assenyalar que parlar és “bo” i s’han de “bastir ponts” i “entendre’s”, si bé va dir que s’ha de “venir també sense apriorismes i sense línies roges”.

Méndez de Vigo no sap quan es reunirà Mariano Rajoy amb altres presidents autonòmics

L’empresa de la família de la ministra catalana Dolors Montserrat deu dos milions a Hisenda

Rajoy i Puigdemont es van reunir a l’abril –al cap de tres mesos que el president fos investit in extremis en substitució d’Artur Mas– al palau de La Moncloa i van constatar les seues profundes diferències davant del full de ruta sobiranista impulsat per la Generalitat.

Tanmateix, aquesta entrevista –que es va desenvolupar amb “absoluta cordialitat”, segons van manifestar aleshores– va servir per obrir un curs de comunicació entre la vicepresidenta Soraya Sáenz de Santamaría i el vicepresident de la Generalitat, Oriol Junqueras, per parlar d’assumptes com el finançament, els traspassos o les inversions. Quant a si Rajoy té previst veure’s amb els líders dels grups de l’oposició i més presidents autonòmics en breu, el portaveu va assenyalar que no se n’havia parlat, però la disposició de Rajoy és “parlar amb tothom”.

Així mateix, el portal el diario.es va publicar que Montserrat Operador Logístico, empresa pertanyent a la família de la ministra de Sanitat, Dolors Montserrat, deu 2,3 milions d’euros a Hisenda, segons l’última llista de morosos publicada per l’Agència Tributària el juny passat.

Rajoy demana “parlar, dialogar i pactar molt”Mariano Rajoy va assegurar al seu nou gabinet en el primer Consell de Ministres la necessitat de “dialogar molt, de pactar molt, de consensuar molt”, ja que s’ha de sumar suports als 137 escons amb què compta el PP al Congrés dels Diputats. A més, el Govern espanyol “estén la mà” als socialistes amb la seua intenció d’obrir una legislatura de tall col·laboratiu. Així ho va manifestar el ministre d’educació, Cultura i Esport, Iñigo Méndez de Vigo, que es va estrenar ahir en el nou càrrec de portaveu del Govern espanyol. Els tretze ministres del nou Govern de Rajoy van jurar o prometre ahir el càrrec davant el rei i els màxims representants dels tres poders de l’Estat. Tan sols Soraya Sáenz de Santamaría i María Dolores de Cospedal van optar per la fórmula de la promesa, mentre que la resta van jurar el càrrec.

tracking