SEGRE

PARTITS

Iceta demana de passar a "ofensiva" per crear un nou "reagrupament" en el PSC

Després de ser proclamat oficialment com primer secretari

Iceta demana de passar a

Iceta demana de passar a "ofensiva" per crear un nou "reagrupament" en el PSC

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha fet avui una crida a passar a l’"ofensiva" per eixamplar les bases del partit amb un nou "reagrupament socialista", després d’uns anys de "pèrdua d’electors" a causa del procés sobiranista o als "errors" del partit.

En la seua intervenció davant del XIII congrés del PSC, al Palau de Congressos de Barcelona, després de ser proclamat oficialment com primer secretari, Iceta ha recordat la "dolorosa" fuga de militants sobiranistes que han delmat el partit en els últims anys.

No obstant això, ha recalcat que el que més ha "de preocupar" el PSC és el seu minvant suport a les urnes, degut en part a la preeminència del debat sobre la independència i a les "carències i errors en l’última etapa del Govern socialista", quan José Luis Rodríguez Zapatero va haver d’aplicar retallades en plena crisi.

Iceta ha cridat als seus a "passar a l’ofensiva" per intentar "créixer en quantitat i en qualitat" i teixir un "nou reagrupament socialista", no entès com una "suma de sigles" o una operació ordida entre "cúpules" de partits, sinó com una obertura de portes del PSC per donar cabuda a "tots els socialistes i socialdemòcrates de Catalunya".

Per acollir noves adhesions, el partit haurà de ser "generós" per "gestionar aquesta complexitat", ha apuntat Iceta.

Jaume Collboni, que presideix el XIII congrés, ha donat lectura als resultats de les primàries celebrades pels socialistes catalans el passat 15 d’octubre: 4.889 vots per a Iceta, 4.142 per a Núria Parlon, 73 vots en blanc i 11 de nuls.

tracking