SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

L’alcaldessa de Berga assenyala els Mossos com a culpables de la detenció

La CUP exigeix que es desobeeixin les ordres

L’alcaldessa de Berga, aquest divendres a la sortida dels jutjats.

L’alcaldessa de Berga, aquest divendres a la sortida dels jutjats.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, va remarcar ahir que la conselleria d’Interior és “responsable” de la seua detenció. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Venturós va titllar de “surrealista” que el departament dirigit per Jordi Jané no conegués l’ordre judicial. Va asseverar que en casos així, Interior “no ha d’acatar decisions” amb càrrecs electes implicats per denúncies per desobediència. Venturós va assegurar que la seua detenció va generar “malestar” al si de la CUP i va demanar “més fermesa i determinació” en el Govern i a l’independentisme per fer front a la “judicialització de la política”.

En aquest sentit, el diputat de la CUP i advocat de Venturós, Benet Salellas, va reclamar al conseller d’Interior que “deixin clar que aquestes ordres no seran executades per la policia catalana” i que ho comuniquin així al poder judicial perquè aquest “habiliti una altra policia”. Per la seua part, la secretària general d’ERC, Marta Rovira, va demanar ahir que no es comprometi els funcionaris i que es reservin esforços per “al moment de ruptura democràtica” que tindrà lloc amb el referèndum del setembre del 2017. Rovira va recordar a més que la detenció va ser una decisió judicial i no d’Interior. A més, l’eurodiputat del PDECat, Ramon Tremosa portarà el cas davant de la Comissió Europea.

El portaveu de C’s retreu a l’alcaldessa de Berga que parli “en nom de tot Catalunya”

Al contrari, el portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, va recordar a JxSí i la CUP que “tots som iguals davant la llei” i va retreure a Venturós que parli “en nom de tot Catalunya”. En una línia similar es va expressar el líder del PP a Catalunya, Xavier García Albiol, que va considerar que la detenció de l’alcaldessa de Berga és un avís als independentistes que no poden fer el que vulguin.

tracking