SEGRE
Així s’aniran coneixent els resultats de les eleccions dels Estats Units

Així s’aniran coneixent els resultats de les eleccions dels Estats Units

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els resultats de les eleccions dels Estats Units es coneixeran avui de manera esglaonada, començant amb el tancament dels col·legis electorals a la costa aquest i acabant pels estats de Hawaii i Alaska, extrems d’un país de 9,8 milions de quilòmetres quadrats que inclou sis fusos horaris.

Més de 200 milions de nord-americans estan anomenats avui a les urnes per elegir el seu president, renovar el total dels 435 membres de la Cambra de Representants, un terç dels cent senadors que conformen la Cambra Alta i seleccionar els seus governadors en dotze estats.

El recompte de vots comença amb el tancament dels centres de votació a la costa aquest i acaba amb la costa oest, Alaska, Hawaii i el territori nord-americà de Samoa.

Cada estat té el seu propi sistema d’escrutini, per la qual cosa la rapidesa a la publicació dels resultats varia d’un a l’altre. No obstant això, les projeccions electorals començaran a difondre’s des de les 19.00 hores de la costa aquest dels EUA (00.00 GMT de dijous).

HORARIS DE TANCAMENT DELS CENTRES DE VOTACIÓ 1.- 19.00 hora de l'est d'EUA (00.00 GMT): Geòrgia, Carolina del Sud, Vermont i Virgínia. A Indiana i Kentucky aquesta és també l'hora oficial de tancament, però alguns centres de votació ho fan abans. A Florida la majoria de l'estat tanca en aquesta hora encara que hi ha petites parts del territori que es regeixen per un altre fus horari i que tancaran a les 20.00 hora de l'est d'EUA (01.00 GMT). A Nou Hampshire els primers col·legis electorals tanquen a les 19.00 hora de l'est (00.00 GMT), quan comencen les projeccions, encara que hi ha parts de l'estat que no acaben de votar fins i tot una hora més tard. 2.- 19.30 hores de la costa est (00.30 GMT): Ohio, Virgínia Occidental i Carolina del Nord. 3.- 20.00 hores de la costa est (01.00 GMT): Connecticut, Delaware, Districte de Colúmbia, Maine, Maryland, Massachusetts, Nou Jersey, Pennsilvània, Rhode Island, Tennessee, Alabama, Illinois, Mississipí, Missouri i Oklahoma. A Michigan la majoria dels centres de votació de l'estat tanquen en aquesta hora, que és quan comencen les projeccions electorals, encara que hi ha zones que es regeixen per l'hora central i acabaran de votar a les 21 hora de l'est (02.00 GMT). 4.- 20.30 hora de la costa est (01.30 GMT): Arkansas 5.- 21.00 hores de la costa est(02.00 GMT): Nova York, Louisianaa, Minesota, Arizona, Colorado, Nou Mèxic, Dakota del Sud, Wyoming i Wisconsin. A Nebraska, Kansas i Texas bona part dels centres de votació tanca en aquesta hora encara que en algunes àrees amb hora central tanquen abans, per la qual cosa les primeres projeccions poden donar-se a les 20.00 hores de la costa aquest (01.00 GMT). 6.- 22.00 hores de l'est (03.00 GMT): Iowa, Montana, Nevada i Utah. 7.- 23.00 hores de l'est (04.00 GMT): Califòrnia, Hawaii i Washington. A Idaho, Oregon i Dakota del Nord, els últims col·legis tanquen en aquella hora però les primeres estimacions es podrien donar una hora abans. 8.- Mitjanit del dimecres (05.00 GMT): Alaska i el territori nord-americà de Samoa. Algunes àrees de l'estat d'Alaska no tancaran fins una hora més tard en estar regida per un altre fus horari

tracking