SEGRE

PARTITS CORRUPCIÓ

Podem suspèn tres càrrecs per suposada corrupció

Entre aquests, la presidenta del Parlament Balear, tot i que no li demanarà deixar el càrrec || Per indicis de beneficiar un ‘morat’

La presidenta del Parlament Balear, Xelo Huertas.

La presidenta del Parlament Balear, Xelo Huertas.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, va informar ahir que l’Executiva de la seua formació va decidir suspendre cautelarment de militància i obrir una investigació a dos de les seues diputades al Parlament Balear i un membre de la direcció autonòmica per un possible cas de corrupció.

Es tracta de la presidenta del Parlament, Xelo Huertas, i de la diputada Montse Seijas, que haurien utilitzat el seu càrrec públic per beneficiar el dirigent morat i secretari d’Acció Institucional, Daniel Bachiller, a través de la firma d’un conveni entre el Govern balear i el laboratori científic que aquest dirigeix.

Podem va expulsar una edil a Alacant per concessió de contractes i n’investiga un altre a Madrid

Segons va explicar Echenique, hi ha “indicis” que aquestes dos diputades poden haver maniobrat per afavorir els interessos personals del dirigent autonòmic i, per això, i a petició de la direcció de Podem a les illes Balears, van decidir obrir un expedient disciplinari –que haurà de resoldre la Comissió de Garanties– i suspendre’ls cautelarment de militància.

Tanmateix, Huertas podrà seguir en el càrrec, encara que “no podrà fer intervencions en cap àmbit” en nom d’aquesta formació mentre continuï obert l’expedient del partit. Huertas, per la seua banda, va manifestar que si hagués de dimitir del càrrec, li traurien “un pes de sobre”. “Aquest no era el lloc ideal per a mi”, va etzibar. A més, va insistir que no “em cauen els anells per anar-me’n, la presidència no és la il·lusió de la meua vida”.

Segons l’expedient, Huertas hauria manifestat en un xat del Consell Ciutadà de Podem la seua intenció de no votar a favor dels pressupostos de la comunitat autònoma de les Balears per al 2017 amb l’objectiu d’afavorir un membre de Podem.

No és la primera vegada que es dóna un cas d’aquest tipus en el partit morat. A Alacant, el partit de Pablo Iglesias ja va expulsar una edil per concedir contractes a una empresa d’amics seus i, a San Sebastián de los Reyes, s’investiga un altre regidor per un possible cas de prevaricació.

tracking