SEGRE

POLíTICA INTERNACIONAL

Trump i Clinton tanquen les seues campanyes a la Presidència dels EUA

Les enquestes reflecteixen una gran igualtat

Trump i Clinton tanquen les seues campanyes a la Presidència dels EUA

Trump i Clinton tanquen les seues campanyes a la Presidència dels EUA

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els principals candidats a la Casa Blanca, la demòcrata Hillary Clinton i el republicà Donald Trump, van tancar aquest dimarts, ja entrada la matinada, les seues campanyes amb actes a Carolina del Nord i Michigan, respectivament, rere una maratoniana jornada en la que van tractar d’esgarrapar fins l’últim vot.

Aquests actes van ser convocats a última hora per les dos campanyes davant de la igualtat que van reflectir les enquestes en la recta final de la contesa, ja que tant Clinton com Trump van participar abans en els que van ser els seus mítings oficials de final de campanya.

La demòcrata havia congregat a unes 40.000 persones a Filadèlfia (Pennsilvània) complimentat pel president i la primera dama, Barack i Michelle Obama, així com el seu marit, l’expresident Bill Clinton, i els cantants Jon Bon Jovi i Bruce Springsteen.

L’empresari novaiorquès va realitzar el seu tancament oficial a Manchester (Nou Hampshire), un estat simbòlic per a ell ja que allà es va alçar amb la seua primera victòria en les primàries al febrer.

Però una vegada finalitzats aquests grans mítings, Clinton va viatjar a la ciutat universitària de Raleigh, a Carolina del Nord, i Trump a Grand Rapids, a Michigan, per realitzar actes ja entrada la matinada del 8 de novembre, dia de les eleccions.

"Vaig creure que el meu últim míting anava a ser a Nou Hampshire però després vaig veure que Hillary vènia a Michigan i vaig dir, 'seguim-la", va apuntar el republicà, que en els últims dies ha posat el punt de mira en aquest estat que semblava sòlid per als demòcrates: "Si guanyem Michigan, guanyarem aquesta elecció històrica i serem capaços de fer el que vulguem.

Anar-vos-en a dormir ja, i a aixecar-se i a votar", va exclamar Trump, que va prometre "portar de tornada la indústria automobilística a Michigan", en denunciar que firmes com Ford estan deslocalitzant la producció Mèxic.

A Raleigh, una multitud d’universitaris esperaven a Clinton, que en aquesta ocasió es va fer acompanyar per Lady Gaga."Aquest país necessita el vostre vot", va exclamar la cantant novaiorquesa, que també va afirmar que Clinton està preparada per "restablir la pau" als Estats Units després de l’agressiva campanya presidencial en la qual s’ha sumit.

La candidata, per la seua part, va dir que l’elecció en uns comicis presidencials nord-americans "mai no ha estat tan clara" com en l’actual contesa.

"Quan mireu cap enrere, podreu dir que vau votar per un país millor, més just, en el que construïm ponts i no murs", va agregar l’ex primera dama.

Prop de 227 milions de nord-americans estan cridats avui a les urnes per elegir el seu president, renovar a la totalitat dels 435 membres de la Cambra de Representants, un terç dels cent senadors federals i seleccionar els seus governadors en 12 estats.

tracking