SEGRE

PANORAMA

Trump vota entre esbroncades i denuncia frau en els sondejos

Femen va protestar al col·legi electoral del magnat: “Agafa’t les pilotes, fora del meu cony, Trump” || Un fill del candidat incompleix la llei al divulgar el seu vot

Els votants van fer cua en alguns centres de votació, com en aquest de Florida.

Els votants van fer cua en alguns centres de votació, com en aquest de Florida.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El candidat republicà, Donald Trump, va votar ahir en un col·legi electoral del

Midtown

L’equip republicà va presentar una denúncia per irregularitats a Nevada i el jutge la va rebutjar

de Manhattan, a Nova York, en les eleccions presidencials dels Estats Units, acompanyat de la seua dona, Melania, i la seua família, i entre esbroncades d’alguns dels ciutadans allà congregats.

Quan Trump va entrar en el centre a les 11.00 (hora local), va afirmar: “Tot pinta bé, les coses estan sortint molt bé.” Tanmateix, va posar en dubte la transparència de les enquestes publicades durant les últimes hores, ja que considera que “molts sondejos estan malament a propòsit”.

Prèviament, dos militants de Femen van realitzar una protesta al centre on votava el republicà amb el tors nu i cridant: “Agafa’t les pilotes, fora del meu cony, Trump”, amb referència als enregistraments filtrats en els quals s’escoltava el polèmic multimilionari dir que podia “agafar” les dones “per la vagina”.

La seua rival demòcrata, Hillary Clinton, va ser més matinera i va anar a exercir el seu dret cap a les 08.00 (hora local), en un centre de votació a la localitat de Chappaqua, a l’estat de Nova York, on té fixada la seua residència. “Espero guanyar”, va afirmar Clinton. “Hi ha molta gent involucrada en això, i hi ha una gran responsabilitat en joc”, va agregar l’exsecretària d’Estat.

Així mateix, l’equip de campanya de Trump va presentar una denúncia per suposades irregularitats durant les eleccions a l’estat de Nevada, en concret per una suposada prolongació del període de votació durant la fase prèvia. Tanmateix, el jutge la va rebutjar.

En un altre ordre de coses, Eric Trump, fill del candidat, va divulgar una foto del seu vot, malgrat que les lleis electorals de Nova York prohibeixen expressament la difusió d’imatges de les paperetes electorals. “És un increïble honor votar pel meu pare. Ha fet un gran treball pels Estats Units”, va tuitejar el fill de Donald Trump, que va acabar esborrant el missatge davant de la polèmica generada, segons el portal de notícies americà The Hill. Un total de divuit estats prohibeixen la difusió d’aquest tipus de fotografies, mentre que en uns altres dotze la llei no està clara.

tracking