SEGRE

El Parlament rebutja apujar l'IRPF a les rendes altes

Junts pel Sí ha votat amb el PP en contra de la modificació de l’impost, mentre que PSC, CUP i SíQueEsPot

Una vista del Parlament aquest dijous.

El Parlament aprueba el referéndum unilateral para septiembre de 2017Generalitat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Parlament ha rebutjat aquest dijous una moció del PSC que volia que la Cambra instés el Govern a pujar l’IRPF a les rendes altes, un debat que ha evidenciat la diferència de criteri en matèria fiscal entre els dos socis de la majoria sobiranista, JxSí i la CUP.

El punt rebutjat de la moció demanava: "Modificar el tram autonòmic de l’impost sobre la renda de les persones físiques amb l’objectiu de reduir els tipus mínims, suavitzar els tipus a les rendes mitjanes i incrementar els tipus a les rendes més altes".

Aquesta modificació fiscal s’ha rebutjat amb els 70 vots de JxSí i el PP, mentre que 23 diputats de C’s s’han abstingut i els 36 diputats que sumen PSC, la CUP i SíQueEsPot han votat a favor, però els seus vots han estat insuficients perquè prosperés la proposta.

La diputada del PSC Alícia Romero ha retret a JxSí que voti amb el PP contra la modificació d’aquest impost, i ha reclamat una revisió general del sistema fiscal de Catalunya per "demanar esforços als qui més tenen" i no als qui menys, que és el que segons el seu parer passa ara.

Carmina Castellví (JxSí) ha criticat els socialistes per considerar que la seua moció era un mer intent de desgastar a la majoria sobiranista, i ha dit que el seu grup no vol "retocar un sistema tributari espanyol que és obsolet i regressiu", sinó impulsar un nou model fiscal per a una Catalunya independent.

tracking