SEGRE
El punt de vista lleidatà

El punt de vista lleidatà

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Hannah Allaben Massachusetts / Lleida “És irreal, encara no em crec que hagi guanyat Donald Trump. Vaig votar per Hillary Clinton i estava convençuda que guanyaria ella. És imprevisible què passarà ara amb Trump en el poder perquè ell és imprevisible, però el que més em preocupa és que hagi guanyat el discurs groller i xenòfob al meu país. Econòmicament, anirem a pitjor, i les relacions internacionals amb ell no seran serioses.”

Paul Flecther Florida / Lleida “Estic trist per la victòria de Trump, m’ha sorprès molt, igual que el Brexit. Vaig votar el Partit Verd, perquè és amb el qual em sento identificat. Amb Trump anirem a pitjor econòmicament, amb els drets humans i amb la immigració, i crec que ha guanyat ell perquè és la veu dels blancs enfadats i això m’espanta i em fa por. Les relacions amb l’exterior seran una comèdia.”

Roger Mattingly Kentucky / Lleida “No puc ser més feliç amb el triomf de Trump, tot i que no el vaig votar, perquè estava segur que no comptabilitzarien el meu vot i manipularien els resultats perquè guanyés Clinton. Em vaig equivocar. M’alegro que no hagi guanyat, perquè és sinònim de guerra i no li importa la ciutadania. Trump no construirà un mur, són paraules de campanya. Amb Europa no crec que les relacions siguin bones.”

Dan Forgeng Pennsilvània/ Lleida “Vaig votar Hillary Clinton, que tot i que no m’agrada, perquè la considero també corrupta, és una dona competent i estable. El d’ahir va ser un dia vergonyós per als EUA i per a la democràcia en general. Crec que Mariano Rajoy o George Bush, dels quals els ciutadans tant es queixen, al costat de Donald Trump són uns autèntics sants. Ara, Trump posarà més distància amb Europa.”

Garrett Nevels Los Angeles / Lleida “No m’agrada cap dels dos candidats. Trump és un home de negocis, la qual cosa sembla indicar que no és adequat per a la política, però té suficients diners per arribar a ser president. De Clinton, tampoc me’n fiava gaire: són sospitosos els seus correus electrònics. Trump ara és el líder del món lliure. Espero que prengui les decisions adequades i faci el que ha de fer.”

Danny Mola Balaguer / Califòrnia “Ha estat una sorpresa. Ningú s’esperava aquest resultat, ni tan sols l’equip de campanya de Trump. De fet, a la CNN es comentava que les cases d’enquestes haurien de ser acomiadades, perquè ni una es va atansar al resultat final. Aquí, a Sillicon Valley, les empreses estan prou diversificades geogràficament i industrialment per no veure’s afectades davant del que pugui passar.”

Àngel Vidal Arbeca / Dallas (texas) “Visc a Texas i no m’ha sorprès el resultat, aquí són molt de dretes. Serà difícil que apliqui el que va dir sobre immigració, perquè aquí molts treballs els cobreixen els immigrants i no hi ha atur. Crec que hi haurà més controls de seguretat i més proteccionisme, però no grans canvis. Trump ha caigut molt bé entre la classe mitjana i baixa blanca que no estaven contentes amb Obama.”

Jordi Nus Les Borges Blanques / Nova York “Aconseguir un visat ja era complicat, però amb Trump ho serà molt més. El meu expira al juliol i em plantejava sol·licitar-ne un d’artista per quedar-me un altre any, però potser hauré de canviar els plans”, explica Jordi, violinista i compositor de les Borges Blanques establert a Nova York. “Els meus amics d’aquí segueixen en xoc. Temen que amb Trump augmentin les desigualtats socials.”

Més informacions de les eleccions nord-americanes a la secció Panorama

tracking