SEGRE

POLÍTICA PROJECTES LEGISLATIUS

La llei antidesnonaments entra a tràmit al Parlament

La norma pretén esquivar la suspensió del Constitucional || També la llei de la comunitat catalana a l’exterior

El ple del Parlament d’ahir.

El ple del Parlament d’ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El projecte de llei antidesnonaments per a les persones que es troben en risc d’exclusió social va començar ahir el tràmit parlamentari a la Cambra catalana. La norma pretén esquivar la suspensió el Tribunal Constitucional (TC) d’alguns articles de la Llei 24/2015 aprovada pel Parlament.

La consellera de Governació, Mertixell Borràs, va dir que la llei no és la que hauria fet un Govern amb totes les competències, però va valorar que és una norma “útil” i “difícil de recórrer” per part del Govern central. En aquest sentit, Borràs va explicar que la iniciativa pretén buscar alternatives per ajudar els més desfavorits, com recull l’exposició de motius, després que el Partit Popular portés al TC la llei de mesures urgents per afrontar l’emergència en l’àmbit de l’habitatge i la pobresa energètica, fruit d’una ILP.

Obliga a reallotjar qui perdi el pis i preveu l’expropiació temporal d’habitatges buits

El projecte obliga a reallotjar qui perdi el pis, i per fer-ho preveu l’expropiació temporal d’habitatges buits de les entitats financeres per allotjar persones que han perdut el seu, així com un procediment de mediació a partir del Codi de Consum.

Des de l’oposició, es va compartir majoritàriament la necessitat de respondre des del Parlament a la suspensió del Constitucional i les diferents formacions parlamentàries van anunciar esmenes per millorar el text.

El Parlament també va aprovar ahir dimecres que el projecte de llei de la comunitat catalana a l’exterior segueixi el tràmit després que s’hagin tombat les esmenes a la totalitat presentades per Ciutadans i Partit Popular.

Finalment, el Govern català tornarà aquest mes la paga extra de l’any 2012 als funcionaris de Justícia després que el ple del Parlament aprovés la mesura. Justícia desemborsarà una partida total de 9,6 milions d’euros per a aquesta paga.

Els grups parlamentaris han fracassat diverses vegades en l’intent de negociar una llei així, ja que discrepen, des del 1980, en el punt clau: el sistema electoral (com traduir els vots en escons), i en el debat d’ahir es va veure que les possibilitats d’acord continuen sent mínimes.

Nou intent per elaborar una llei electoral per a CatalunyaEl Parlament va aprovar ahir per unanimitat una proposició de llei de Catalunya Sí que es Pot que busca que Catalunya compti amb una llei electoral pròpia i deixi de ser l’única comunitat sense aquesta legislació específica pròpia i que aplica la Llei Orgànica de Règim Electoral General (Loreg).

tracking