SEGRE

POLÍTICA PRESSUPOSTOS

PSC i Sí que es Pot carreguen contra la CUP pels comptes

El PP impugnarà els Pressupostos si hi ha partides per al referèndum || C’s preveu portar-los al Consell de Garanties

Dolors López, Xavier García Albiol i José Ignacio Llorens.

Dolors López, Xavier García Albiol i José Ignacio Llorens.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Etiquetes:

El PSC i Catalunya Sí que es Pot (CSQEP) van carregar ahir contra la CUP per haver pactat els Pressupostos de la Generalitat amb el Govern. Així, la portaveu econòmica del PSC al Parlament, Alicia Romero, va acusar els cupaires de “vendre’s” per unes modificacions fiscals que aportaran uns ingressos “ridículs” a les arques de la Generalitat, mentre que el portaveu de CSQEP al Parlament, Joan Coscubiela, va oferir a la CUP treballar junts per forçar l’Executiu a incorporar una “veritable reforma fiscal” en els Pressupostos del 2017.

Romero va detallar que els 120 milions d’euros que podrien recaptar-se amb la proposta del Govern són “engrunes” i va assegurar que podrien arribar a ser fins a 1.000 milions si s’impulsés una reforma que inclogués Successions i Donacions, a banda d’un augment del tram autonòmic de l’IRPF per a les rendes altes.

Albiol diu que els comptes preveuen l’objectiu de la CUP de “destruir les classes mitjanes catalanes”

En aquest sentit, Coscubiela va considerar que el fet que la CUP hagi negociat en solitari amb el Govern “ha debilitat la seua posició perquè no hi havia ningú més que pogués pressionar”, per la qual cosa els cita a col·laborar per forçar la negociació abans de tramitar-se els comptes.

Per la seua part, el coordinador del PP català, Xavier García Albiol, va assegurar a Lleida que impugnarà “on faci falta” els Pressupostos si preveuen partides per a un referèndum sobre la independència. Albiol, que es va reunir amb ramaders del sector lacti, va dir, amb referència al president de la Generalitat, Carles Puigdemont, i a Junts pel Sí, “que els hauria de caure la cara de vergonya al votar a favor d’un Pressupost que el que preveu és la destrucció de la classe mitjana de Catalunya”, una cosa que va considerar que és l’objectiu prioritari de la CUP.

En aquesta mateixa línia es va expressar el portaveu de C’s al Parlament, Carlos Carrizosa, que va anunciar que presentaran una esmena a la totalitat als Pressupostos si veuen partides “inconstitucionals” i, si es tramiten, els portarà al Consell de Garanties Estatutàries (CGE).

tracking