SEGRE

POLÍTICA GOVERN CENTRAL

Rajoy anuncia l’inici de contactes per negociar els pressupostos

El president espanyol apel·la a la moderació, l’afany reformista i la sensibilitat social || Núñez Feijóo reivindica Galícia com a exemple d’estabilitat i convivència

Alberto Núñez Feijóo i Mariano Rajoy, ahir a Santiago de Compostel·la.

Alberto Núñez Feijóo i Mariano Rajoy, ahir a Santiago de Compostel·la.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president del Govern central, Mariano Rajoy, va anunciar ahir que ja ha iniciat personalment contactes amb representants d’altres partits amb l’objectiu d’aconseguir prou suport per aprovar els pressupostos generals de l’Estat. Rajoy va revelar aquests contactes, dels quals no va donar detalls, a Santiago de Compostel·la, després d’assistir a l’acte de presa de possessió d’Alberto Núñez Feijóo com a president de la Xunta. El cap de l’Executiu va explicar que, a banda dels seus contactes, també la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, s’ha reunit amb dirigents d’altres partits amb la mateixa finalitat i que igualment ho han fet ja diversos ministres amb diputats d’altres partits competents en les seues àrees respectives. Rajoy va assenyalar que aquest tipus de diàleg serà el normal a partir d’ara i que el primer que s’ha d’aconseguir amb això és l’aprovació del sostre de despesa i els objectius d’estabilitat. En la seua intervenció prèvia a l’acte de presa de possessió de Núñez Feijóo, Rajoy va apel·lar a la moderació, l’afany reformista, la determinació, la sensibilitat social i l’estabilitat per poder governar. Núñez Feijóo, per la seua part, va reivindicar Galícia com un “model d’estabilitat” per a Espanya i va apel·lar a construir “ponts humans i polítics”. Núñez Feijóo va prendre ahir possessió per tercera vegada del càrrec de president de la Xunta amb un acte més institucional, primer, al Parlament gallec, en què va participar Rajoy, i un altre de més popular, després, marcat per la pluja, a la plaça de l’Obradoiro.

D’altra banda, el PP es consolida com a primera força electoral i obtindria avui gairebé tres punts de vot més que a les últimes eleccions generals (un 35,7%), segons una enquesta publicada ahir per El País que situa Podem en segona posició, davant del PSOE, amb un 23,1% de suports, dos punts més que al juny. Els socialistes es quedarien en un 17,9% del vot.

Montoro presentarà ben aviat el sostre de despesa pressupostàriaEl ministre d’Hisenda i Funció Pública, Cristóbal Montoro, va anunciar ahir a Còrdova que el seu “objectiu immediat” és l’elaboració dels Pressupostos per al 2017, des de l’acord amb altres forces polítiques i, per això, en “pocs dies” presentarà “el sostre de despesa”. Va assenyalar que Espanya “complirà amb Europa” en matèria de dèficit públic, la qual cosa implicarà que les comunitats autònomes hauran d’“adaptar” també les seues previsions pressupostàries en aquest sentit.

tracking