SEGRE

COMMEMORACIÓ PRIMER ANIVERSARI

França homenatja les víctimes dels atemptats de París

En tots els escenaris de la massacre || Llegeixen el nom dels 90 morts a Bataclan

El president de França, François Hollande, durant l’homenatge.

El president de França, François Hollande, durant l’homenatge.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, va dir que els terroristes van atemptar contra “tot Europa, totes les democràcies”, i el secretari general de l’OTAN, Jens Stoltenberg, va afirmar que “recordem les víctimes i els retem honor defensant els nostres valors”.

?

parís

França va retre ahir un homenatge solemne a les cent trenta víctimes dels atemptats jihadistes del 13 de novembre de l’any passat a París. El president francès, François Hollande, va iniciar els actes a l’Estadi de França, on va descobrir una placa en record de l’atemptat, el primer de tota la cadena, que es va produir als voltants i on va morir una persona.Després d’un minut de silenci, el fill d’aquesta primera víctima mortal, Manuel Dias, va llegir un emotiu text que va acabar amb una proclama: “Visca la tolerància, visca la intel·ligència, visca França!”. Acompanyat del primer ministre, Manuel Valls, Hollande es va dirigir després al districte X de la capital francesa, a la terrassa del restaurant La Belle Équipe, un altre dels escenaris dels atacs en què van perdre la vida dinou persones, a les quals es va dedicar una placa en honor seu.

També hi va haver homenatges al bar Le Carillon, el restaurant Le Petit Cambodge i el bar cafeteria La Bonne Bière. Finalment, es van encaminar a la sala de concerts Bataclan, l’escenari de la matança més sagnant de la cadena d’atemptats, en la qual van morir noranta persones. Els mandataris van atendre en silenci l’enumeració dels noms de les víctimes abans de saludar les seues famílies i dedicar unes paraules d’estima a les forces de seguretat que van entrar a la sala per acabar amb els terroristes. A l’homenatge van assistir els membres de la banda de rock Eagles of Death Metal, el grup que tocava a la sala en el moment de l’atac, del qual van aconseguir escapar il·lesos. Després d’un minut de silenci, els mandataris es van adreçar a les famílies dels morts, amb les quals van conversar uns instants en privat abans de donar per finalitzat l’homenatge.

La sala Bataclan va reobrir la nit de dissabte per primera vegada des dels atacs jihadistes amb un emotiu concert del músic britànic Sting.

L’estat d’emergència es prolongarà el 2017 “uns mesos”França viu en estat d’emergència des de la nit dels atemptats de París, situació que es prolongarà el 2017 almenys “uns mesos” davant de la campanya de les eleccions presidencials i legislatives a la primavera, segons va explicar el primer ministre, Manuel Valls, en una entrevista a la BBC. La UE i l’OTAN van defensar la unitat dels europeus davant del terror i els valors d’Occident al recordar les víctimes.

tracking