SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Margallo revela diferències en l’equip de Rajoy sobre Catalunya

L’exministre admet que la seua visió és diferent de les de Santamaría i Montoro || Rebutja la judicialització de la política que comporta un “xoc de trens”

Margallo i Santamaría en una reunió del comitè executiu nacional del partit.

Margallo i Santamaría en una reunió del comitè executiu nacional del partit.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre d’Assumptes Exteriors, José Manuel García-Margallo, va admetre ahir que durant el seu temps al Govern central va tenir discrepàncies amb la vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, i amb el ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, sobre la “visió d’Espanya” i sobre com afrontar la relació amb Catalunya ja que considera que cal ser “molt flexible” i no tenir una actitud “tan ferma”. També va relatar que ell era partidari d’una reforma del sistema de finançament autonòmic, “però Montoro no creia que fos necessari en aquests moments” i va criticar la judicialització de la política: “La via d’aplicar la norma i portar totes les qüestions als tribunals és judicialitzar la vida política i això ens porta a un xoc de trens.” D’altra banda, el president del Govern, Mariano Rajoy, va mostrar el seu desig que el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acudeixi a la Conferència de Presidents que pretén convocar en el que resta d’any. “Res no es perd per assistir-hi”, va dir. Així mateix, Puigdemont, va lamentar l’actitud que està tenint el PP a l’hora d’abordar el finançament de Catalunya: “Tant és si liderem o no el sistema de finançament: les prevencions contra Catalunya sempre són les mateixes”, va criticar.

El PDECat, ERC i la CUP van prendre el lideratge d’aquesta proposta, segons van confirmar ahir els republicans, i volen implicar-hi els comuns de manera que l’ajuntament de Barcelona també secundaria l’acció reivindicativa. Tanmateix, el primer tinent d’alcalde de Barcelona, Gerardo Pisarello, va dir que el govern municipal “no ha valorat res encara, malgrat que el dia 6 de desembre hi hagi poc a celebrar”.

El president Puigdemont lamenta l’actitud dels populars sobre el finançament de Catalunya

Partits i entitats plantegen que els ajuntaments estiguin oberts aquell dia

Per la seua part, fonts de l’AMI (l’Associació de Municipis per la Independència) van explicar que s’ha parlat d’aquesta proposta informalment però no s’ha concretat. En aquest sentit, està previst que es tracti en l’executiva que l’entitat celebrarà divendres vinent a Tarragona, mentre que fonts d’Òmnium Cultural veuen bé l’estratègia i que aquesta sigui “transversal”.

Per la seua banda, la líder de C’s a Catalunya, Inés Arrimadas, i el del PP català, Xavier García Albiol, van exigir “que no s’obligui” els funcionaris i empleats municipals a treballar el 6 de desembre i confien que la justícia actuï per evitar-ho.

Polèmica per cridar a treballar el dia de la ConstitucióLes forces polítiques sobiranistes i entitats valoren aquests dies que el proper 6 de desembre, dia de la Constitució, els ajuntaments catalans obrin de manera simbòlica i sense comprometre els funcionaris.

tracking