SEGRE

EUA NOU GOVERN

Trump demana ara als seus seguidors que no assetgin les minories

El president electe dels EUA reconsidera ara la idea d’enjudiciar Hillary Clinton || Mentre que la UE prepara la seua defensa davant la nova era a la Casa Blanca

Un moment de la primera entrevista a Donald Trump com a president electe dels EUA.

Un moment de la primera entrevista a Donald Trump com a president electe dels EUA.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe dels EUA, Donald Trump, va reclamar aquest diumenge als seus seguidors que no assetgin les minories del país i es va declarar “entristit” pels incidents registrats després dels comicis. En una entrevista a la CBS va dir que ha vist “una molt petita quantitat” d’insults racistes contra les minories des de la seua elecció, va recalcar que és “terrible” i va agregar que el seu objectiu és “unir aquest país”. Trump va tenir a més paraules per a les manifestacions contra la seua elecció, valorant que “és horrible que estigui passant” i va insistir en la responsabilitat de la premsa.

D’altra banda, va dir que està reconsiderant la idea de designar un fiscal especial per enjudiciar Hillary Clinton per l’escàndol dels correus, perquè no vol “fer-li mal”, ni a ella ni al seu marit, Bill Clinton. “Hi pensaré, no vull fer-los mal”, va dir.

“Vull concentrar-me en els treballs, vull concentrar-me en l’atenció sanitària, vull concentrar-me en la frontera i en la immigració, i fer un projecte de llei d’immigració realment bo. Volem aconseguir una bona llei d’immigració”, va afirmar el magnat.

Finalment, va anunciar que acceptarà un sou d’un dòlar anual com a president. “Crec que per llei he d’acceptar un dòlar, així que acceptaré un dòlar”. El sou de Barack Obama és d’aproximadament 370.900 euros a l’any.

El líder republicà Reince Priebus serà el cap de gabinet en la nova administració Trump, segons va anunciar l’equip de transició, i mentre que Steve Bannon, excap de campanya del magnat i considerat radical, serà el conseller principal del president a la Casa Blanca.

Per la seua banda, els ministres d’Exteriors de la Unió Europea es van reunir ahir per preparar la defensa davant de la nova era a la Casa Blanca. Ahir van acordar “accions concretes” per “augmentar la seua autonomia estratègica” en matèria de seguretat i defensa, entre les quals “explorar” el potencial de la cooperació estructurada permanent per reforçar la Política de Seguretat i Defensa Comuna i, per fer-ho, demanen que l’Alta Representant de Política Exterior i de Seguretat Comuna, Federica Mogherini, “al més aviat possible” els presenti “opcions”.

tracking