SEGRE

POLÍTICA CONGRÉS

Fernández Díaz presidirà la comissió d’Exteriors només amb el vot del PP

Podem proposarà un candidat alternatiu a l’exministre || ERC advoca per enderrocar el Valle de los Caídos o almenys exhumar Franco i Primo de Rivera

García Tejerina, García Margallo i Fernández Díaz, entren al Congrés.

García Tejerina, García Margallo i Fernández Díaz, entren al Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exministre de l’Interior Jorge Fernández Díaz s’obre camí per presidir la comissió d’Exteriors del Congrés, encara que sigui per majoria simple, ja que el PSOE no presentarà candidat i hi votarà en blanc i Ciutadans es va mostrar favorable a respectar l’acord de repartiment de comissions i també hi votarà en blanc.

La votació, que se celebrarà avui, ve precedida per les crítiques de l’oposició a Fernández Díaz, que va ser reprovat el passat 18 d’octubre per totes les forces polítiques, tret del PP, a causa de les converses que va mantenir amb el director de l’Oficina Antifrau de Catalunya en les quals parlaven de possibles accions contra dirigents polítics independentistes. A més, el Congrés, amb el PP en contra, va aprovar la creació d’una comissió per investigar el suposat ús partidista que l’exministre va fer dels mitjans d’Interior.

En aquest sentit, Units Podem presentarà avui un candidat alternatiu per presidir la comissió d’Exteriors del Congrés i mirar així de tallar el pas a Fernández Díaz. El portaveu d’En Comú Podem, Xavier Domènech, va veure “inaudit” que es premiï l’exministre amb la presidència d’una comissió. El portaveu del PNB, Aitor Esteban, per la seua banda, va proposar que els partits de l’oposició boicotegin l’elecció de l’exministre de l’Interior, ja que si no hi ha quòrum aquesta no es podrà celebrar. El portaveu del PDECat, Francesc Homs, va considerar que l’elecció del PP és una “provocació”, mentre que ERC es va mostrar favorable a estudiar la plantada. El portaveu de Ciutadans, Juan Carlos Girauta, va insistir que votaran en blanc i va retreure al Partit Popular que “fiqui amb calçador” l’exministre.

El PP, al seu torn, va instar a dimitir els presidents de comissió dels partits que trenquin l’acord sobre el repartiment de càrrecs institucionals vetant Fernández Díaz.

En un altre ordre de coses, ERC es va mostrar ahir partidària d’enderrocar el Valle de los Caídos però, si això no és possible, va reclamar almenys que es transformi en un centre de Memòria Històrica, que començaria per exhumar les restes mortals del dictador Francisco Franco i del fundador de la Falange, José Antonio Primo de Rivera.

tracking