SEGRE

VIOLÈNCIA MASCLISTA

Assassina a cops la seua parella a Palma i després intenta suïcidar-se

És la sisena dona morta aquest any per violència masclista a l’arxipèlag || La parella espanyola havia començat la relació fa uns mesos i no hi havia denúncies

L’equip forense trasllada el cadàver de la dona assassinada ahir.

L’equip forense trasllada el cadàver de la dona assassinada ahir.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una dona de 56 anys va morir ahir assassinada en mans de la seua parella sentimental, que després va intentar suïcidar-se, en un habitatge del carrer Margarita Xirgu de Palma, segons va informar la Policia Nacional. Segons va indicar un portaveu del cos policial, una filla de la víctima va trucar al matí al 091 preocupada perquè no aconseguia posar-se en contacte amb la seua mare, de manera que una patrulla es va desplaçar fins a l’habitatge de la dona, on va trobar el seu cadàver i la seua parella, un home de cinquanta anys, amb lesions a l’haver-se intentat treure la vida.

L’home va admetre que havia assassinat la seua parella, per al qual va fer servir algun objecte contundent amb què la va colpejar el cap fins a matar-la. L’agressor i la seua víctima, tots dos de nacionalitat espanyola, mantenien una relació sentimental des de feia uns mesos i la Policia no té constància que la dona hagués presentat denúncies per maltractaments. Fins al lloc dels fets, a la barriada de Son Cotoner, es van atansar agents del grup d’Homicidis i la Policia Científica per recollir proves i determinar les circumstàncies de la mort.

Les proves forenses permetran concretar així mateix quan es va produir la mort de la dona, la sisena morta per violència masclista en el que va d’any a les Balears.

El secretari general de la delegació del Govern a les Balears, Evelio Antich, va mostrar la seua “més enèrgica condemna i repulsa” per la mort per violència de gènere ocorreguda ahir.Per la seua part, el Consell de Mallorca, amb motiu d’aquest assassinat va decidir activar un protocol de dol que estava a punt d’aprovar-se per donar una mostra clara del rebuig contra la violència cap a les dones, “implicant tota la societat en aquesta xacra social”.

Les accions que contemplen aquest protocol són que les banderes estiguin a mig pal a tots els edificis del Consell, llaç negre i porta mig oberta. A més, enviarà una carta de condol a la família i redactarà una nota de premsa, que es penjarà a la pàgina web del consell amb un llaç negre en senyal de dol; modificarà el perfil del Twitter i Facebook per posar aquest símbol, i utilitzarà l’etiqueta #MasclismeNO.

tracking