SEGRE

TRIBUNALS SOBIRANISME

“Forcadell serà investigada per desobeir i no per ideologies”

El TSJC rebutja així el seu recurs, que defensava no ser jutjada per “debats d’idees”

Mas i Forcadell, a la protesta contra la judicialització del procés.

Mas i Forcadell, a la protesta contra la judicialització del procés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) va confirmar ahir la investigació a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, i va defensar que el procés penal contra ella és per presumptament desobeir el Tribunal Constitucional i no per cap debat d’idees.

La presidenta va defensar en el seu recurs de súplica –que desestima ara el TSJC– que no té “cap facultat per restringir la llibertat d’expressió al Parlament, ni pot censurar el contingut dels debats entre diputats, ni per restringir la votació de les iniciatives parlamentàries”.

Ahir mateix, Carme Forcadell, després de conèixer la resolució, va reafirmar en un comunicat que va actuar d’acord amb les seues funcions i que la decisió implica “que per primera vegada se sotmet per la via penal un debat d’idees”, un fet sense precedents, ja que no existeix norma penal que prohibeixi el debat parlamentari.

D’altra banda, el TSJC va rebutjar la petició de l’acusació popular de jutjar l’expresident de la Generalitat Artur Mas i les exconselleres Joana Ortega i Irene Rigau per malversació de fons a més de per desobediència i prevaricació amb la consulta del 9-N, suposats delictes pels quals previsiblement sí que s’asseuran al banc dels acusats.

La Sala Civil i Penal del TSC va denegar aquesta petició de l’acusació popular encapçala pel Sindicat Professional de la Policia i recorda que perquè existís aquest delicte haurien d’haver-se fet servir fons públics per a “usos particulars”, bé del suposat malversador o bé d’un tercer.

L’acusació constituïda pel Sindicat Professional de Policia, Unió Federal de Policia, Associació Arca Ibérica, Alberto Delgado i el sindicat Manos Limpias defensaven que els organitzadors es van gastar 4,7 milions en la consulta i després de la suspensió per part del Constitucional van decidir no suspendre també els contractes.

Per la seua part, el portaveu adjunt de Ciutadans, Fernando de Páramo, va advertir que la seua formació no tolerarà cap tipus de “privilegi” per a Carme Forcadell, Artur Mas o Francesc Homs en els procediments judicials oberts contra ells.

“No podem permetre que els polítics es creguin per sobre de la llei o la resta de ciutadans. Els polítics tenen drets però també obligacions que han de complir.”

tracking