SEGRE

SUCCESSOS IMMIGRACIÓ

Troben deu persones en un camió arribat a Barcelona des de Turquia

Sis adults i quatre menors kurds iranians, víctimes d’una xarxa il·legal d’immigració, creien ser a Anglaterra || Van ser descoberts en un centre de Mango

El tràiler a l’arribada al centre logístic de Mango a Lliçà d’Amunt.

El tràiler a l’arribada al centre logístic de Mango a Lliçà d’Amunt.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Deu immigrants kurds d’origen iranià van aparèixer ahir a primera hora del matí a l’interior de la càrrega d’un camió que va arribar a la seu logística de Mango, ubicada el polígon industrial de Lliçà d’Amunt. Els fets es van produir poc abans de les set del matí després que el conductor sentís un soroll a l’aparcar el camió a l’exterior de l’empresa i després de veure que la càrrega estava desprecintada. Tots ells –sis adults i quatre menors– van ser traslladats a l’Hospital de Granollers per passar una revisió mèdica i es van trobar en bon estat de salut encara que desorientades perquè es pensaven que havien arribat a Anglaterra.Segons Mango, els immigrants haurien entrat al remolc a la localitat d’Esmirna, a Turquia, des d’on va sortir la càrrega via marítima en un ferri destinació a Sète, França.

Al remolc estaven en condicions lamentables, segons els Mossos d’Esquadra, i s’alimentaven de galetes i aigua durant diversos dies. Els Mossos són els encarregats d’investigar les circumstàncies de la seua arribada al remolc del vehicle i ahir a la tarda van declarar en qualitat de víctimes.

Segons l’opinió dels Mossos d’Esquadra, podrien ser víctimes d’una xarxa il·legal d’immigració.

El Govern demanarà l’estatus de refugiat per als 10El secretari de Migracions, Oriol Amorós, va avançar ahir que el Govern demanarà l’estatus de refugiat per als deu immigrants que van aparèixer en un camió procedent de Turquia a Lliçà d’Amunt. Tots pertanyen a la minoria kurda de l’Iran i la seua situació permetrà que l’Estat els concedeixi l’asil. Amb tot, el Govern assegura que “sigui quina sigui la seua situació”, Catalunya “els acollirà”. Per la seua part, el director de comunicació de Mango, Guillermo Corominas, va dir que l’empresa s’implicarà en l’acollida dels deu immigrants: “Des del departament d’acció i responsabilitat social de Mango ens posarem en contacte amb els Mossos d’Esquadra i les entitats que es facin càrrec d’aquestes persones per veure de quina forma podem ajudar a millorar la seua vida i estada.”

tracking