SEGRE

POLÍTICA MUNICIPAL

Barcelona denuncia FCC per un frau de 800.000 euros

Investiga si l’empresa va falsejar les dades de la recollida de residus

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El tinent d’alcalde de Barcelona Jaume Asens va assegurar ahir que veuen indicis penals en l’actuació de l’empresa FCC, que presumptament va defraudar 800.000 euros falsejant dades de la gestió del servei de neteja viària i retirada de residus urbans que presta a tres districtes de la ciutat entre el 2013 i el 2015, una cosa que va denunciar davant de la Fiscalia dilluns passat.

Asens va explicar que van obrir diligències i un expedient informatiu per confirmar aquest presumpte frau i que l’Oficina de Transparència del consistori va identificar que podia tractar-se d’un cas amb implicacions penals per un presumpte delicte d’estafa i un altre de falsedat de document mercantil.

L’empresa hauria defraudat 800.000 euros facturant serveis no realitzats

L’ajuntament va explicar que l’empresa suposadament va facturar serveis no realitzats i va manipular dades de la recollida de residus, barrejant-los, per no superar uns trams pels quals cobraria menys, defraudant així l’any 2014 uns 800.000 euros a les arques municipals.

El grup municipal de CiU va expressar el seu suport al govern de Colau per aclarir el presumpte frau i va assenyalar que l’executiu va explicar ahir als grups de l’oposició els detalls de l’operativa detectada, l’obertura d’un expedient i que s’ha posat el cas en coneixement de la Fiscalia.

“El presumpte frau seria exclusivament atribuïble a l’empresa i als seus directius, i que en cap cas afecta funcionaris i treballadors municipals”, va subratllar en aquest sentit CiU de Barcelona.

tracking