SEGRE

POLÈMICA POBRESA ENERGÈTICA

El Govern, contra les elèctriques pel seu paper en la pobresa energètica

L’autòpsia conclou que l’anciana va morir per inhalació de fum del foc

Estat en què va quedar l’habitatge on va morir l’anciana.

Estat en què va quedar l’habitatge on va morir l’anciana.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El conseller d’Empresa, Jordi Baiget, va retreure ahir a Gas Natural la falta de cooperació per evitar casos com el de l’anciana que va morir a Reus per un incendi d’una de les espelmes amb què s’il·luminava al tallar-li la llum.

El conseller va constatar que fa falta més cooperació entre les elèctriques i administració a l’hora de firmar convenis per protegir la població més vulnerable i va explicar que, després de reunir-se 25 vegades, no n’han firmat cap.

Així doncs, va dir que contactarà amb l’elèctrica i amb plataformes socials per planificar reunions i intentar trobar “una vegada per sempre una solució definitiva” als casos de pobresa energètica, cosa que va indicar que passa per complir la llei catalana per evitar talls de subministrament a persones vulnerables i que les companyies firmin convenis per permetre el fraccionament de les factures impagades. De totes maneres, va defensar que la llei catalana de pobresa energètica és “clara” i que compta amb un protocol d’actuació que s’ha de complir, i que suposarà una sanció per a Gas Natural Fenosa si no va contactar amb els serveis socials de Reus abans de tallar el subministrament elèctric a l’anciana per saber si era una persona en situació vulnerable.

Amb tot, el conseller delegat de Gas Natural Fenosa, Rafael Villaseca, va demanar més concreció en la llei de pobresa energètica, de la qual falta crear un reglament, i va dir no entendre com l’ajuntament de Reus no li va comunicar que l’anciana morta feia anys que es trobava en situació de vulnerabilitat.

Per la seua banda, el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va instar a reflexionar sobretot els que “han posat traves” per evitar que un cas com el de la dona morta es torni a repetir i va afirmar que les companyies subministradores d’electricitat han “de sentir-se interpel·lades” pel cas.

El president va assegurar que “tots sabem què ha passat i per què ha passat”, i va afegir que les companyies “responsables saben què ha de passar a partir d’ara”.

D’altra banda, l’autòpsia de l’anciana va revelar ahir que la causa de la mort va ser la inhalació de fum. A més, els investigadors dels Mossos d’Esquadra consideren que el sinistre va ser per causa accidental, per una espelma que va encendre el matalàs de l’habitació on dormia la víctima.

tracking