SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El PSOE aparta Meritxell Batet de la direcció del grup i deixa vacant el lloc del PSC

Sanciona els díscols, tret de Margarita Robles, i renegociarà l’acord amb els socialistes catalans || Felipe González evita donar suport directament a Susana Díaz, però destaca la seua “força i coratge”

El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, ahir a la seu del partit a Madrid.

El portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, ahir a la seu del partit a Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gestora del PSOE va decidir ahir apartar de la direcció del grup socialista del Congrés Meritxell Batet i va deixar vacant el lloc del PSC, mentre que la també díscola Margarita Robles manté el seu càrrec de presidenta de la comissió de Justícia. Un altra de les diputades que van trencar la disciplina de grup votant no a Rajoy, l’aragonesa Susana Sumelzo, va ser rellevada per David Serrada com a portaveu de Cooperació Internacional.

La gestora es va reunir per reorganitzar els grups parlamentaris del Congrés i el Senat amb criteris de “capacitat” i “confiança” i amb la premissa de “no alterar la composició institucional de les cambres”, va explicar el seu portaveu, Mario Jiménez.

Batet participarà en la comissió del PSC que negocia la relació amb el PSOE

Els canvis afecten les representacions i representacions adjuntes, així com la direcció del grup, de la qual surten Batet i la balear Sofía Hernanz, que és substituïda pel valencià José Muñoz, membre de la gestora. Els canvis decidits per la gestora afecten els portaveus del grup, però no els seus representants a les taules de les comissions perquè, segons Jiménez, “l’estructura institucional ha de quedar al marge dels canvis del partit”.

D’altra banda, la comissió entre el PSOE i el PSC recupera dos antics negociadors entre els dos partits, Elena Valenciano i Antonio Balmón, que ja van participar el 2013 en les converses sobre de la celebració d’un referèndum a Catalunya. Al costat de Valenciano hi haurà Francisco Fuentes i el mateix Mario Jiménez, mentre que Balmón estarà acompanyat per Batet i Salvador Illa.

En un altre ordre de coses, l’expresident del Govern Felipe González va evitar ahir donar suport directament a Susana Díaz com a possible candidata a liderar el PSOE, encara que va destacar la seua “força i coratge”. González va criticar de nou Sánchez i es va mostrar favorable a la celebració d’un congrés del partit d’aquí a “quatre o cinc mesos”.

Polèmica per un vídeo ‘fantasma’ de Rufián baixant d’un cotxe oficialEl diputat d’ERC Gabriel Rufián és de nou el centre d’una polèmica, encara que ara no per un discurs o un tuit seu, sinó per un vídeo fantasma (no ha transcendit de forma pública) en què, segons el parlamentari del PSOE Miguel Ángel Heredia, apareix sortint d’un cotxe oficial. Després del discurs de Rufián en el debat sobre el pressupost del Congrés d’aquest dimarts en què va criticar les despeses protocol·làries de la institució, Heredia li va etzibar si renunciaria al cotxe oficial. Rufián li va recordar que el seu grup va renunciar fa molt temps als vehicles oficials, però el socialista va esgrimir el seu telèfon mòbil per subratllar: “Tinc un vídeo on el senyor Rufián i quatre diputats més baixen d’un cotxe oficial.” Tanmateix es va negar a mostrar-lo, quan Rufián l’hi va instar.

tracking