SEGRE

SEGURETAT

Detinguts a Madrid i Barcelona dos marroquins com a presumptes gihadistes

Interior apunta que estaven disposats a atemptar a Espanya

Detinguts a Madrid i Barcelona dos marroquins com a presumptes gihadistes

Detinguts a Madrid i Barcelona dos marroquins com a presumptes gihadistes

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia ha detingut a Madrid i Barcelona dos marroquins als que acusa de ser gihadistes plenament integrats al grup terrorista Estats Islàmic (DAESH), disposats a atemptar a Espanya i molt actius a internet, on feien proselitisme.

Les detencions es van practicar la matinada d’aquest dissabte a Madrid i en Roda de Ter (Barcelona), segons informa el ministeri de l’Interior en un comunicat de premsa.

Els dos marroquins detinguts "es trobaven plenament integrats en DAESH, seguint puntualment les seues instruccions i emplenant els seus manuals d’actuació a la perfecció", afirma el ministeri.

Ambdós tenien especial activitat en el referent "a l’ús d’Internet i les xarxes socials a fi de radicalitzar, captar i finalment reclutar nous adeptes a la seua causa terrorista".

A més, divulgaven "tota mena de continguts radicals i propagandístics dirigits a infondre terror en les societats occidentals".

Les característiques d’ambdós detinguts eren "el seu individualisme i descentralització", tant que "els dos formaven per si mateixos 'cèl·lules’terroristes independents però coordinades i coincidents en les seues finalitats".

Segons Interior, aquestes cèl·lules eren "potencialment perilloses, dirigides i controlades per DAESH i en estat de preactivació per a la possible comissió d’atemptats terroristes a Espanya".

Els dos detinguts havien publicitat el seu jurament de lleialtat a l’organització terrorista i es trobaven "en estat de total aïllament", ja que circumscrivien els seus contactes amb l’exterior "a l’àmbit virtual a través dels seus perfils gihadistes radicals".

L’operació, que continua oberta, ha estat duta a terme per agents de la Comissaria General d’Informació de la Policia Nacional, en col·laboració amb la Brigada Provincial d’Informació de Barcelona de la Policia Nacional, i sota la supervisió del Jutjat Central d’Instrucció Número 3 i coordinada per la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Des de 2015, any en què el Ministeri de l’Interior va elevar a 4 el Nivell d’Alerta Antiterrorista (NAA-4), les Forces i Cossos de Seguretat han detingut a un total de 163 terroristes gihadistes.

El ministeri de l’Interior recorda, a més, que, a través de la iniciativa STOP RADICALISMES, els ciutadans poden col·laborar a través d’una sèrie de canals, de forma confidencial i segura, perquè notifiquin a les Forces i Cossos de Seguretat aquells possibles casos de radicalització en el seu entorn.

Això pot fer-se a través de la pàgina web www.stop-radicalismes.és, l’aplicació mòbil d’alertes de seguretat ciutadana Alertcops i el telèfon gratuït 900 822 066.

tracking