SEGRE

POLÍTICA PARTITS

El càstig del PSOE als díscols aprofundeix la divisió

Miquel Iceta diu que el partit “perd” sense Batet || Díaz defensa que la direcció interina està posant els “millors a cada lloc”

Miquel Iceta, ahir en la intervenció a Barcelona Tribuna.

Miquel Iceta, ahir en la intervenció a Barcelona Tribuna.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els relleus que va decidir aquest dijous la gestora del PSOE de més de mitja dotzena de diputats sanchistes de llocs de responsabilitat al Congrés i el Senat han aprofundit la divisió interna del partit, mes i mig després de la dimissió de Pedro Sánchez com a secretari general.

Algunes de les parlamentàries afectades van expressar indignació pel que consideren un càstig injust, mentre que la presidenta andalusa, Susana Díaz, va defensar que la gestora “actua amb responsabilitat i molt cap en un moment molt complicat”.

Iceta defensa pactes perquè el sobiranisme acabarà en “fracàs o desastre”

Per la seua banda, el líder del PSC, Miquel Iceta, va assegurar ahir que el PSOE “hi surt perdent” a l’apartar Meritxell Batet de la direcció del grup al Congrés, cosa que espera que sigui “temporal”, així com que suposi el “punt final de l’episodi” i poder recuperar una relació “més sensata” entre les dos formacions.

En una conferència al Fòrum Barcelona Tribuna, Iceta va recordar que Batet coordina els diputats socialistes catalans al Congrés, i que “continuarà sent així”. Iceta es va mostrar “convençut” que aquesta crisi entre PSOE i PSC “acabarà bé”. A més a més, el dirigent socialista va recalcar que el PSC “no renunciarà” a la definició de Catalunya com a nació i va defensar un catalanisme pactista perquè el sobiranisme acabarà en “fracàs o desastre”. En aquest acte de Miquel Iceta van assistir dirigents del socialisme català com l’expresident de la Generalitat José Montilla, l’exlíder del PSC Pere Navarro o el president del partit, Àngel Ros.

Per la seua banda, Susana Díaz, va manifestar que tot el que faci la gestora del PSOE li semblarà bé, perquè els membres estan actuant amb “responsabilitat en un moment molt complicat”. En relació amb els canvis en el grup parlamentari socialista del Congrés, va defensar que es tracta de “posar els millors a cada lloc perquè l’oposició sigui útil”.

La presidenta andalusa va assenyalar a més que Felipe González “em dóna suport sempre, fins i tot quan em critica”.

tracking