SEGRE

OPERACIÓ JIHADISME

Detinguts dos jihadistes a Madrid i Roda de Ter disposats a atemptar immediatament

Els arrestats, de nacionalitat marroquina, estaven “plenament integrats” a l’Estat Islàmic || Utilitzaven internet per radicalitzar i reclutar adeptes per conformar un “exèrcit de seguidors”

Imatge de la detenció d’un dels marroquins ahir al carrer Paseo de los Castellanos de Madrid.

Imatge de la detenció d’un dels marroquins ahir al carrer Paseo de los Castellanos de Madrid.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Policia Nacional va detenir ahir dos jihadistes de nacionalitat marroquina que estaven “plenament integrats” en l’organització terrorista Estat Islàmic i preparats per atemptar imminentment: un residia a Madrid i l’altre a Roda de Ter, va informar el ministeri de l’Interior.

Segons el departament que dirigeix Juan Ignacio Zoido, les dos persones arrestades formaven part de l’“entramat propagandístic i de captació” de la banda terrorista i desenvolupaven una intensa activitat publicitant, adoctrinant i enaltint el seu ideari, amb l’objectiu d’incitar a cometre actes terroristes. Els dos jihadistes formaven part de l’estructura d’Estat Islàmic mitjançant una adhesió voluntària i actuaven com a cèl·lules terroristes individuals, descentralitzades i preactivades per a la comissió d’actes terroristes a Espanya.

“La seua radicalització havia evolucionat fins a arribar a oferir-se a la banda terrorista com a màrtirs”

El ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va assegurar que tots dos “ja estaven en condicions” de poder cometre un atemptat terrorista.

També va afirmar que els dos detinguts pertanyien a dos cèl·lules d’Estat Islàmic “totalment independents” malgrat que entre ells “estaven coordinats” i “identificats” pel que fa als objectius per cometre un atemptat “en qualsevol lloc, moment i situació”.

El ministre va subratllar-ne l’extrema radicalització, que “havia evolucionat fins a arribar a “oferir-se” a la banda terrorista com “màrtirs”, amb total disponibilitat per actuar en qualsevol moment, lloc i situació. Els dos arrestats estaven centrats en la captació i reclutament de joves musulmans amb objectiu de conformar un “exèrcit de seguidors” invisible al control policial i que estigués plenament integrat a les cultures i societats dels països en els quals resideixen.

Així mateix, el ministeri va precisar que els dos realitzaven tasques propagandístiques i d’exalçament de les victòries militars i assoliments d’Estat Islàmic, tot plegat presentat mitjançant un format visual atractiu per captar el major nombre de seguidors.

A més, seguint les directrius de la banda terrorista per infondre terror en les societats occidentals, els arrestats difonien continguts “molt radicals, d’extrema cruesa” i també publicitaven vídeos d’“actes violents”.

Aquesta operació policial va ser desenvolupada sota la coordinació de la Fiscalia de l’Audiència Nacional.

Gairebé 190 terroristes arrestats des del 2012 a Espanya, 3 a LleidaUn total de 186 sospitosos van ser detinguts per terrorisme jihadista a Espanya des de l’any 2012 i un terç d’aquests arrestos es van realitzar a Catalunya, amb 62 detencions. Una d’aquestes operacions va tenir lloc al barri de Pardinyes de Lleida el passat 1 de juliol, on van detenir tres germans pakistanesos acusats d’enaltir el terrorisme i difondre material audiovisual per propagar la ideologia jihadista a Espanya.

Imatge de la detenció d’un dels marroquins ahir al carrer Paseo de los Castellanos de Madrid.

Imatge de la detenció d’un dels marroquins ahir al carrer Paseo de los Castellanos de Madrid.

tracking