SEGRE

EUA POLÍTICA

Donald Trump pagarà 23 milions per evitar anar a judici pel frau de la seua universitat

El centre mai va tenir llicència per operar i va defraudar amb l’oferta educativa milers de persones || Els nous nomenaments del president electe alarmen els defensors dels drets civils

Romney surt d’una reunió amb Trump i Pence al Trump International Golf Club de Nova Jersey.

Romney surt d’una reunió amb Trump i Pence al Trump International Golf Club de Nova Jersey.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president electe dels Estats Units, Donald Trump, pagarà 23,2 milions d’euros per tancar les demandes per frau contra la seua universitat i evitar haver d’anar a judici. L’acord, anunciat per la Fiscalia de Nova York, pretén posar fi a un escàndol que va tacar la carrera de Trump cap a la Casa Blanca i que amenaçava amb marcar l’inici de la seua Presidència.

El moviment suposa un important gir en la postura del magnat novaiorquès, que durant anys s’havia negat a abonar compensacions als estudiants i que sempre s’ha mostrat en contra d’arribar a pactes legals, malgrat que en té alguns al seu historial.

Líders de l’Àsia-Pacífic fan una fèrria defensa de la integració i alerten contra el proteccionisme

En cas de ser aprovat per les autoritats judicials, l’acord evitarà a última hora que Trump vagi a judici, ja que a finals d’aquest mes havia de començar a Califòrnia el procés sobre part d’aquestes demandes. La Universitat Trump, que va obrir el 2005 i va tancar cinc anys més tard, mai va tenir llicència per operar i va defraudar amb l’oferta educativa milers de persones, segons les autoritats.

Per la seua banda, el president electe va assegurar que va acceptar arribar a un acord per tancar les demandes per frau contra la universitat perquè, ateses les seues noves responsabilitats, no tindrà temps d’anar a judici. D’altra banda, els nomenaments del magnat per dirigir Justícia, Jeff Sessions; Intel·ligència, Mike Pompeo; i Seguretat Nacional, Michael Flynn, confirmen que governarà amb la línia dura de la seua campanya i alarmen els defensors dels drets civils: veuen el racisme i la islamofòbia a punt d’instal·lar-se a la Casa Blanca.

Sobre Sessions plouen crítiques per “racista” i “antiimmigrant”, a Flynn se l’acusa d’“islamòfob” com, en menys mesura, Pompeo, de qui també s’assenyala la seua defensa d’una intel·ligència de mà dura.

Així mateix, el vicepresident electe dels Estats Units, Mike Pence, va ser objecte d’una esbroncada durant una representació de Hamilton, el musical més famós de Broadway. Després dels fets, Trump va tuitejar: “Pence va ser assetjat pel repartiment de Hamilton amb les càmeres rodant. Això no hauria d’ocórrer!”.

Obama va admetre, no obstant, que sí que preveu “tensions”, sobretot en matèria comercial, per les propostes que va defensar Donald Trump durant la campanya, segons va indicar en un fòrum obert a preguntes amb uns mil joves a Lima, on té lloc la Cimera de Líders del Fòrum de Cooperació Econòmica Àsia Pacífic (APEC).

El president dels Estats Units va afirmar, d’altra banda, que és important que a Amèrica Llatina i a la resta del món se li doni “una oportunitat” al seu successor i que no s’assumeixi el pitjor sobre ell abans que acabi de conformar l’equip i comenci a governar.

D’altra banda, el primer ministre de Nova Zelanda, John Key, va afirmar a Lima que Trump ha d’entendre que el lliure comerç és beneficiós per als països.

I és que els líders d’APEC van fer una fèrria defensa de la integració de les seues economies i van alertar contra la tornada al proteccionisme comercial que propugna el republicà Trump.

Romney surt d’una reunió amb Trump i Pence al Trump International Golf Club de Nova Jersey.

Romney surt d’una reunió amb Trump i Pence al Trump International Golf Club de Nova Jersey.

tracking