SEGRE

SUCCESSOS ACCIDENT

Almenys 120 morts i 200 ferits al descarrilar un tren a l’Índia

Deficiències a la via s’apunten com a causa

Imatge de la zona del descarrilament a Kanpur, al nord de l’Índia.

Imatge de la zona del descarrilament a Kanpur, al nord de l’Índia.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Almenys cent vint persones van morir ahir i gairebé dos-centes van resultar ferides en el descarrilament d’un tren ocorregut durant la nit de dissabte a diumenge a prop de Kanpur, al nord de l’Índia, segons l’últim balanç oficial. Fins a catorze vagons de l’Indore-Patna Express van descarrilar, pel que sembla, per una deficiència a les vies. La immensa majoria dels morts estaven dormint en el moment en què va descarrilar el tren, que transportava més de cinc-centes persones, cap a les 03.00 hores, al municipi de Pukhrayan, a uns cent quilòmetres de Kanpur, estat d’Uttar Pradesh, segons informa la cadena de televisió índia NDTV.

Al tancament d’aquesta edició, al lloc hi havia dos-cents cinquanta efectius de rescat i un equip de l’Exèrcit indi per treure els viatgers que encara estaven atrapats entre tones de ferralla. Havien estat incapaços d’accedir a un vagó atapeït de passatgers, per la qual cosa la xifra de morts augmentarà gairebé amb tota probabilitat. L’agent de policia Daljeet Singh Choudhary va assegurar en declaracions a NDTV que els equips de rescat estaven fent servir maquinària pesant per salvar els passatgers atrapats entre els vagons sinistrats.

Els equips de rescat temen que la xifra de víctimes de l’accident s’incrementi

Per la seua part, el primer ministre indi, Narendra Modi, va expressar la seua preocupació al conèixer l’accident. “Falten paraules per descriure la meua angoixa”, va lamentar. El ministre de Transport, Suresh Prabhu, ha promès “una investigació immediata” per “prendre les mesures més estrictes contra els responsables”. El sistema ferroviari indi es troba en una situació deplorable i són molts els accidents que registren els trens del país, molt utilitzats i sempre atapeïts de passatgers, al ser el mitjà més barat per fer viatges llargs.

tracking