SEGRE

CONFLICTE BÈL·LIC

Forces iraquianes troben un magatzem d'armes de l'EI al sud-est de Mosul

Contenen un gran nombre d’artefactes explosius, projectils de morter de calibre de 120 mm, coets de fabricació casolana i bombes antitancs, entre altres materials explosius

Forces iraquianes troben un magatzem d’armes de l’EI al sud-est de ##Mosul

Forces iraquianes troben un magatzem d’armes de l’EI al sud-est de ##Mosul

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les forces iraquianes van trobar diversos magatzems d’armes de diferents tipus, suposadament fetes servir pel grup terrorista Estat Islàmic (EI), al sud-est de la comarca d’Al Hamdaniya, va informar Efe l’encarregat de moviments de la IX divisió blindada de l’Exèrcit.

Adel al Yamili va dir que els magatzems contenien un gran nombre d’artefactes explosius, projectils de morter de calibre de 120 mm, coets de fabricació casolana i bombes antitancs, entre altres materials explosius.

Així mateix, va afirmar que també va ser trobat un tanc de l’Exèrcit sirià, que va estar en possessió de l’EI, a més de generadors d’electricitat i un gran canó.

Al Yamili va afegir que la divisió especialitzada en la desactivació de bombes treballa a diverses localitats recuperades recentment per les forces governamentals, on han estat eliminades tones de material explosiu.

D’altra banda, el comandant de les forces especials, Abdelamir Yaralá, va informar Efe que les forces iraquianes van prendre el control de la zona d’Al Salamiya, així com del poble d’Al Hamira i Al Tauaina Nueva, ubicats a la carretera entre la ciutat de Mosul i la de Kirkuk.

Mosul és la capital de la província de Nínive i principal bastió de l’EI a l’Iraq, mentre que Kirkuk és capital de la província homònima i se situa a 170 quilòmetres al sud-est de la primera.

Al front de batalla septentrional, les forces iraquianes van matar tretze membres de l’EI, entre ells un dirigent del grup identificat com Abu Anas Al Anzari, va dir a Efe un comandant de l’Exèrcit de Terra, el mariscal Riad Yalal Taufiq.

A l’est de la ciutat de Mosul, les forces antiterroristes van netejar d’explosius i bosses de resistència el barri d’Aden i ara es disposen a fer el mateix en altres barris orientals, segons el comandant de les operacions especials.

Maan al Saadi va agregar que es van registrar violents enfrontaments als apartaments d’Al Jadraa, on uns altres 13 extremistes van ser abatuts.

El passat 17 d’octubre les tropes iraquianes i kurdes van llançar una gran ofensiva militar per intentar arrabassar a l’EI la província de Nínive, que va ser conquerida pels terroristes el 2014.

tracking