SEGRE

Busquen una noia de Barcelona de 16 anys desapareguda després de deixar una carta de comiat

La menor pateix un transtorno alimentari

La menor desapareguda a BarcelonaLa menor desapareguda a Barcelona

Busquen una noia de Barcelona de 16 anys desapareguda després de deixar una carta de comiat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona busquen una noia de 16 anys desapareguda dilluns a la capital catalana, segons han informat ambdós cossos policials als seus comptes de Twitter.

La família de la menor, de nom Martina, no sap res d’ella des que va sortir ahir al matí de casa seua per anar al col·legi.

Tots els indicis obtinguts pels investigadors apunten que va ser una desaparició voluntària, ja que va deixar una carta de comiat.

En roda de premsa, el portaveu dels Mossos d’Esquadra, Xavier Porcuna, ha explicat que la policia catalana, que és en permanent contacte amb els pares de l’adolescent, ha posat el cas en coneixement de la Guàrdia Urbana de Barcelona, de les policies locals de Catalunya i de les forces i cossos de seguretat de l’Estat, per poder localitzar la menor.

Porcuna ha detallat que els pares de Martina han localitzat aquest matí a la bústia de la seua casa -que no obrien des d’ahir- una carta en la qual la noia s’acomiadava i confirmava que marxava voluntàriament.

Els familiars de la menor han explicat avui a diversos mitjans de comunicació que la noia, que pateix un transtorn alimentari, els deia als seus pares a la carta que no es preocupessin i que s’anava del domicili perquè no els volia causar més problemes.

Porcuna, que ha demanat que no es faci cas als rumors que circulen per les xarxes socials, ha reclamat que es mantingui la col·laboració ciutadana per poder localitzar la noia i ha agraït tota la informació que ja han rebut, si bé de moment no han pogut confirmar que Martina es trobés en algun dels llocs en els quals alguns testimonis afirmaven haver-la vist, com l’Estació de Sants de Barcelona o en Santa Coloma de Gramenet (Barcelona).

Segons les dades facilitades pel portaveu dels Mossos d’Esquadra, a Catalunya es denuncien una mitjana de 3.553 desaparicions cada any -en la seua gran majoria voluntàries-, de les que el 41 % (al voltant de 1.700) són de menors d’entre 13 i 17 anys, com en el cas de Martina.

Porcuna ha explicat que, malgrat la rellevància que ha cobrat aquest cas a les xarxes socials, els Mossos d’Esquadra estan tractant la desaparició de Martina com la de qualsevol altre cas, amb l’objectiu de localitzar al menor com més aviat millor, amb els mitjans habituals, com per exemple controlant les imatges de seguretat en els punts públics.

tracking