SEGRE

Mor Rita Barberá després de patir un infart en un hotel de Madrid

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La senadora i exalcaldessa de València Rita Barberá ha mort aquest dimecres al matí d'un infart en un cèntric hotel de Madrid i la seva mort ha suscitat ja una allau de reaccions polítiques.

Aquestes reaccions, més enllà de condols i condolences, no han estat exemptes de polèmica entre qui han subratllat la imputació de Barberá en un cas de corrupció i qui han posat l'accent en el "linxament" polític i mediàtic a què creuen que ha estat sotmesa en els últims temps.

Poc després de les set del matí els serveis d'emergències rebien una trucada de l'Hotel Villa Real, situat a escassos metres del Congrés dels Diputats, on acudien per atendre una dona de 68 anys que es trobava en parada cardiorespiratòria.

Durant més de trenta minuts els sanitaris van practicar maniobres de reanimació, si bé finalment sol van poder confirmar la mort.

Una comissió judicial va ordenar l'aixecament del cadàver i el seu trasllat a l'Institut Anatòmic Forense.

La notícia de la mort de Barberá va provocar retards en els ordres del dia de les sessions parlamentàries i que es guardessin en ambdues cambres sengles minuts de silenci que no han estat exempts de polèmica.

Al Congrés, els diputats d'Unidos Podemos s'han absentat de l'hemicicle, ja que, com ha explicat el seu líder, Pablo Iglesias, no han volgut participar en un homenatge polític "a una persona la trajectòria política del qual ha estat marcada per la corrupció".

Aquesta actitud els ha suposat crítiques d'altres partits.

Sí han assistit al minut de silenci els senadors de Podemos, no sense abans discutir la seva posició entre qui apostaven per romandre al saló de plens i qui optaven per absentar-se, entre ells el portaveu, Ramón Espinar.

Les condolences i reaccions de tot tipus no han tardat a arribar i, així, el president del Govern, Mariano Rajoy, visiblement emocionat, ha lamentat la sobtada mort de Barberá. "Estic enormement afligit", ha dit.

El ministre de Justícia, Rafael Catalá, ha encapçalat les files dels qui, d'alguna manera, han relacionat la mort de l'exalcaldessa de València amb les crítiques rebudes últimament.

Ha dit que sent que en els últims mesos hagi patit tanta "crítica injustificada" i s'hagin dit "tantes barbaritats" sobre ella que, ara, "cada un tindrà sobre la seva consciència".

En la mateixa línia, el portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, assegurava que Barberá va patir un "linxament" polític i mediàtic, amb el qual es van traspassar "totes les fronteres".

"No vull fer responsable ningú, però crec que és bo que tots fem una profunda reflexió sobretot i, especialment, sobre les exageracions a les quals portem de vegades les acusacions polítiques", ha afegit.

Diversos dirigents del PP, com la seva secretària general, María Dolores de Cospedal, ministra de Defensa, el titular d'Interior, Juan Ignacio Zoido, o el de Foment, Íñigo de la Serna, s'han desplaçat a l'hotel, on també han acudit molts senadors, amb el seu president, Piu García Escudero, i el portaveu del grup, José Manuel Barreiro, al capdavant.

Cospedal s'ha referit a la morta com "una magnífica política" i "una dona honesta".

Dirigents d'altres partits s'han afegit a les expressions de condol.

Rita Barberá, atesa després de tenir patir un infart en un hotel de Madrid

Rita Barberá, atesa després de tenir patir un infart en un hotel de Madrid

tracking