SEGRE

POLÍTICA REGNE UNIT

Cadena perpètua per a l’assassí de la laborista Jo Cox

La diputada va morir una setmana abans de la consulta sobre la UE || El jurat diu que l’agressor va tenir “motivació política”

La diputada laborista Jo Cox.

La diputada laborista Jo Cox.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un tribunal britànic va condemnar ahir a cadena perpètua Thomas Mair pel “brutal i despietat” assassinat de la diputada laborista Jo Cox, a qui va disparar i va apunyalar mortalment el 16 de juny, una setmana abans de la celebració del referèndum en el qual el Regne Unit va votar a favor de la seua sortida de la Unió Europea. Mair, de 53 anys i vinculat a l’extrema dreta, va assassinar la diputada proeuropea, de 41 anys i mare de dos fills petits, en la recta final de la campanya prèvia al Brexit. En declaracions al tribunal, el marit de Cox va indicar que la família no havia acudit a l’audiència “per implorar un càstig”. La mort de la diputada va ser “un acte polític i un acte de terrorisme motivat per l’odi”, va agregar el jurat. L’assassí de Cox mantenia vincles amb organitzacions d’extrema dreta, patia una depressió i estava medicat. El succés es va produir el passat 16 de juny, a la localitat de Birstall, al comtat anglès de West Yorkshire, en el moment en què Cox exercia la seua feina com a parlamentària a la seua circumscripció, i va commocionar la societat britànica en plena recta final de la campanya del referèndum europeu.

El Brexit costarà al Regne Unit 143.000 milionsEl Govern del Regne Unit va rebaixar ahir a l’1,4% la previsió de creixement econòmic per a l’any 2017, davant del 2,2% pronosticat al març. A més a més, va admetre que s’endeutarà 122.000 milions de lliures (143.000 milions d’euros) més del previst d’aquí al 2020 com a conseqüència del vot per sortir de la Unió Europea (UE) en el referèndum del 23 de juny.Per contra, el Govern britànic ha incrementat significativament les previsions d’inflació de l’economia britànica per als exercicis 2017 i 2018 fins al 2,3% i el 2,5%.

tracking