SEGRE

POLÍTICA ECONOMIA

Montoro posa l’IVA en el punt de mira antifrau

Restriccions en els ajornaments de pagament || Tècnics d’Hisenda demanen reduir els pagaments en efectiu a 1.000 euros

Cristóbal Montoro, ahir, als passadissos del Congrés.

Cristóbal Montoro, ahir, als passadissos del Congrés.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ministre d’Hisenda, Cristóbal Montoro, va anunciar ahir que no apujaran l’IVA, però sí que enduriran el control de la liquidació d’aquest impost, dins d’una sèrie de mesures per tal d’augmentar la recaptació, que també preveuen més restricció als pagaments en efectiu i als ajornaments de pagament de les empreses.

El ministre va realitzar aquest anunci durant la sessió de control al Govern, després d’una interpel·lació de Ciutadans a través del seu portaveu d’Hisenda, Francisco de la Torre, que va inquirir Montoro pels seus plans per combatre el frau fiscal.

El ministre de l’Interior estén la mà al PSOE per modificar aspectes concrets de llei Mordassa

En aquest sentit, el ministre va avançar que “aviat” portaran al Congrés un pla de lluita contra el frau amb mesures concretes que repercuteixin en la recaptació del 2017.

Montoro va demanar a De la Torre que “no enredi tant amb el passat”, amb referència a l’amnistia fiscal del 2012, per la qual Ciutadans va interpel·lar el Govern reclamant-li una tributació d’acord amb el 10% que establia el decret. “Deixi de mirar enrere i mirem endavant, perquè, si no, no ens creuran on ens han de creure”, va dir.

Per la seua part, els tècnics del ministeri d’Hisenda van demanar a Montoro que es redueixi el límit dels pagaments en efectiu a 1.000 euros des dels 2.500 euros actuals.

Montoro també va explicar que si es prorroguen els pressupostos els comptes tornaran a vigir en els mateixos termes en què es van aprovar, és a dir, amb una despesa 5.000 milions superior al que s’aconseguirà al tancament del present exercici fiscal.

D’altra banda, el ministre de l’Interior, Juan Ignacio Zoido, va oferir al PSOE diàleg per arribar a acords concrets de la llei Mordassa “susceptibles” de canvis.

Per la seua banda, la ministra de Defensa, María Dolores de Cospedal, va admetre que la fórmula que va utilitzar el seu antecessor en el càrrec, Pedro Morenés, de pagar els programes d’armament a través de crèdits extraordinaris anuals a través de decrets no va ser “el millor procediment”.

tracking