SEGRE

POLÍTICA SOBIRANISME

Puigdemont insta a operar contra l’ús de lleis “per trepitjar drets”

Iceta: “Som l’última biga per trobar una solució no traumàtica per a Catalunya”

El president Puigdemont, ahir, en un congrés a Girona.

El president Puigdemont, ahir, en un congrés a Girona.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, va afirmar ahir que en ocasions s’utilitza la llei per “trepitjar els drets fonamentals” i va demanar canvis profunds i mobilitzacions.

Ho va dir en la inauguració del I Congrés Internacional de Defensors Locals, que se celebrarà fins demà a Girona, la ciutat de la qual Puigdemont va ser alcalde abans de convertir-se en president.

“Quan s’utilitza la llei per trepitjar drets fonamentals o quan en nom de la llei s’empara la impunitat de drets espuris, estem obligats plegats a operar canvis profunds, a mobilitzar-nos”, va reflexionar.

Davant de la presència de defensors del poble locals de tot el món, va assegurar que els drets humans estan “en risc, amenaçats, perseguits, discutits i violentats en moltes parts” del planeta, i va assegurar que Europa no n’és una excepció.

D’altra banda, el vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, va desconfiar que el Govern central vulgui dialogar partint de l’experiència dels últims anys, i va avisar: “Pels seus fruits els coneixereu.”

“L’experiència ens ensenya que aquest diàleg per part de Madrid no ha existit mai”, va subratllar, més enllà que hi pugui haver complicitats de caràcter personal i cordialitat en les relacions humanes.

Amb relació als Pressupostos de l’exercici 2017, va explicar que faran “el possible” perquè s’aprovin, perquè aporten 1.050 milions de més per a polítiques socials, entre altres qüestions.

Així mateix, els eurodiputats d’ERC, Josep Maria Terricabras i Ernest Maragall, i el del PDECat, Ramon Tremosa, van denunciar al Parlament Europeu “la regressió democràtica d’Espanya”, després de l’última ofensiva judicial “contra polítics independentistes”, en relació amb el suplicatori del diputat del PDECat Francesc Homs perquè sigui jutjat per la consulta del 9-N.

D’altra banda, el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va defensar que Catalunya és una nació dins de l’Estat espanyol. “No som una mena de quintacolumna sobiranista, potser som l’última biga que resisteix la pressió que amenaça de fer caure el pont de l’esperança de trobar una solució no traumàtica al problema de la relació entre Catalunya i la resta d’Espanya”, va defensar.

tracking