SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iceta i Díaz destaquen la voluntat que PSC i PSOE continuïn units

Els líders dels socialistes catalans i andalusos proven de pacificar les relacions || La presidenta de la Junta vol treballar per “enfortir” el projecte comú

Susana Díaz i Miquel Iceta conversen durant la reunió que van mantenir ahir a Sevilla.

Susana Díaz i Miquel Iceta conversen durant la reunió que van mantenir ahir a Sevilla.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va destacar ahir la “gran voluntat d’unir” de la presidenta de la Junta, Susana Díaz, i va dir que se n’anava “content” després de la reunió de gairebé dos hores i mitja que van celebrar a Sevilla. “Després d’aquesta llarga reunió, ho continuo tenint claríssim, cal fer un esforç en el qual hem de ser tots i que s’ha de traduir en voluntats i en fets”, va dir als periodistes al final de la trobada celebrada a la seu del PSOE andalús.

Encara que va assenyalar que no vol “minimitzar, ni moltíssim menys”, els problemes que van tenir amb el PSOE, va dir que això, precisament, els ha de fer a tots “més conscients de la necessitat d’“unir, de sumar”, perquè els socialistes surtin “enfortits” d’una “prova molt dura”.

Per la seua part, la secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, va coincidir en la necessitat de treballar per “enfortir” el projecte que comparteixen i que “està escrit” en la Declaració de Granada.

Abans de la reunió, el portaveu de la gestora del PSOE, Mario Jiménez, va considerar que l’esmentada trobada suposarà “un missatge molt potent de cara al futur”, tant des del punt de vista del partit, en termes de “normalització”, com de les relacions entre Catalunya i la resta d’Espanya.

Aquesta trobada cobra especial rellevància després que la gestora del PSOE i el PSC hagin acordat crear un grup de treball que avaluï les relacions entre els dos partits i revisi el protocol que les regeix en l’actualitat, mentre analitzi les discrepàncies polítiques que mantenen sobre el model territorial de l’Estat, sobretot també després de la ruptura de la disciplina de vot del PSC en la investidura de Mariano Rajoy.

Susana Díaz va expressar en els últims dies que ella vol continuar caminant de la mà amb el Partit Socialista de Catalunya, però amb lleialtat i generositat, com va ocórrer fa quaranta anys. Hi ha d’haver “lleialtat d’anada i tornada”, va indicar la presidenta andalusa en diverses ocasions.

A més a més, el president d’Extremadura, Guillermo Fernández Vara, també socialista, va celebrar ahir que Iceta “s’atansi a la resta de territoris i companys d’altres federacions” del PSOE.

tracking