SEGRE

POLÍTICA PACTES

El ‘cas Barberá’ porta el PP a demanar que es revisi el pacte anticorrupció i C’s s’hi nega

Rafael Hernando planteja “donar una volta” a l’acord que obliga a cessar els polítics imputats || La formació taronja avisa els populars que el seu acord quedarà trencat si l’incompleixen

Méndez de Vigo va anunciar l’aprovació de dos lleis de contractes públics que limitaran la corrupció.

Méndez de Vigo va anunciar l’aprovació de dos lleis de contractes públics que limitaran la corrupció.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La mort de l’exalcaldessa de València Rita Barberá està tensant les relacions entre el PP i Ciutadans en relació amb un dels acords pels quals van arribar a un acord d’investidura, en concret el d’apartar dels seus càrrecs els imputats per corrupció i del qual el portaveu parlamentari popular, Rafael Hernando, va considerar ahir que “potser cal donar-li una volta”.

Hernando va recordar que Ciutadans va demanar al PP de “fer un pas endavant” respecte al que marquen les seues normes internes, que estableixen que han de dimitir aquelles persones a qui s’obri judici oral. Per al dirigent popular, és possible que l’exigència pactada amb Ciutadans “romangui en el patrimoni”, però en aquest cas caldria “buscar alguna fórmula per compensar aquesta persona a qui es fa dimitir” i que després, encara que sigui absolta o el seu cas sigui arxivat, no pot recuperar la seua vida política, generalment perquè han passat anys i el seu lloc està ocupat ja per una altra persona.

Podem no considera “net” rebaixar l’exigència anticorrupció per la mort de Barberá

També va reconèixer que el seu partit es va poder equivocar quan va plantejar a Barberá que es donés de baixa i, així, va dir: “Potser hauríem d’haver-la emparat.”

Per la seua part, el vicesecretari general de C’s, José María Villegas, va advertir el PP que si decideix incomplir l’acord es donarà per trencat el pacte i tindrà repercussió política i que no “revisaran” en cap cas el seu criteri en la lluita contra la corrupció.

Per la seua banda, el portaveu del Govern, Iñigo Méndez de Vigo, va afirmar que el pacte anticorrupció firmat entre el PP i Ciutadans està “per complir-se”, però va demanar a tots els partits una “reflexió” sobre quan s’ha d’apartar els polítics investigats.

Per la seua part, el secretari d’Organització de Podem, Pablo Echenique, no va considerar “net” rebaixar l’exigència anticorrupció aprofitant-se de la mort de Barberá.

El Govern central lamenta que el PDECat no negociï els comptesEl portaveu del Partit Popular al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, va dir ahir que el seu partit està disposat a negociar els Pressupostos Generals de l’Estat (PGE) també amb el Partit Demòcrata Català, encara que “ells han decidit autoexcluir-se de tot”. “Esperem que no”, va afegir. D’altra banda, la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, es va reunir amb Ciutadans per parlar dels pressupostos. En un altre ordre de coses, el portaveu del Govern, Íñigo Méndez de Vigo, va criticar Podem –a qui no va citar directament– i altres partits per haver votat en contra del suplicatori contra Francesc Homs pel 9-N. El suplicatori d’Homs, va dir, “és una demostració que ningú està per sobre la llei, i que la llei és igual per a tothom i ha de ser complerta per tots”.

tracking