SEGRE

POLÍTICA PARTITS

Iceta defensa la nació catalana dins de l’Estat

Comparteix amb Díaz “no trencar la sobirania nacional” || “Si el PSC no cap en el PSOE, com cabrà Catalunya a Espanya?”

Díaz i Iceta, en la trobada de dijous a Sevilla.

Díaz i Iceta, en la trobada de dijous a Sevilla.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, va dir ahir, després de la reunió que va mantenir amb la presidenta andalusa i secretària general del PSOE andalús, Susana Díaz, que tots dos comparteixen “no trencar, en cap cas, la sobirania nacional”, però que pensa que utilitzar el terme nació per a Catalunya és compatible amb això.

En declaracions a la Cope, va admetre que Díaz no comparteix amb ell la idea de considerar nació Catalunya, però que tots dos estan d’acord que “la sobirania nacional correspon al conjunt dels espanyols” i a no promoure una desigualtat de drets entre ciutadans. El líder socialista va assegurar que aquesta divergència no és un impediment perquè els socialistes “treballin molt i bé” per resoldre la situació de Catalunya, “un dels tres problemes més importants que té Espanya en aquests moments”.

Iceta promet a la presidenta andalusa un PSC “neutral” en les primàries del PSOE

Iceta va afirmar que no vol “minimitzar” la crisi que hi ha entre el PSC i el PSOE, perquè “el problema és seriós”, però es va mostrar “optimista” amb la comissió que revisarà les relacions entre les dos formacions. El primer secretari del PSC va prometre que els socialistes catalans seran “neutrals” en les primàries del PSOE.

Iceta, a més, en una en una entrevista al Huffington Post, va comparar la relació entre el PSC i el PSOE amb la relació entre Catalunya i Espanya. “Si el PSC no cap en el PSOE, com cabrà Catalunya a Espanya?”, va manifestar el polític socialista. Iceta va apostar per no posar-ho fàcil als independentistes i va avisar que la “millor notícia” per a ells seria que el PSC quedés fora del comitè federal.

D’altra banda, la presidenta andalusa es va referir ahir a la reunió amb Miquel Iceta, que va qualificar de “molt positiva” i “molt sincera”, i va assenyalar que hi ha molts socialistes “disposats a unir el partit”. Díaz va explicar que va coincidir amb el líder del PSC en el fet que el partit “s’aixecarà i s’enfortirà per sortir amb un projecte guanyador abans del que molts voldrien”, i que “la millor manera” és fer-ho reunint-se i dialogant.

tracking