SEGRE

PARTITS POLÍTICA

Pedro Sánchez, a la gestora: “Convoqueu el congrés ja”

Demana primàries i que es voti en contra dels pressupostos de Rajoy || Assegura que no vol confrontacions dins el PSOE

Pedro Sánchez, durant la visita realitzada a Xirivella.

Pedro Sánchez, durant la visita realitzada a Xirivella.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’exsecretari general del PSOE Pedro Sánchez va advertir ahir la gestora del partit que el seu temps “s’ha acabat”, perquè una gestora no hi és per dirigir el partit, sinó per convocar “un congrés ja” i primàries, ja que, com més tardi a convocar-lo, “millor li anirà” a Mariano Rajoy.

Sánchez, que va iniciar a Xirivella (València) el seu recorregut per federacions socialistes per intentar recuperar el lideratge del partit, va replicar als qui diuen que primer cal repensar el partit que li sembla bé, però que aquesta proposta l’ha de fer “una direcció política elegida democràticament per la militància”. L’exdirigent socialista va instar, a més, la gestora a votar contra el sostre de despesa i els pressupostos generals de l’Estat per a l’any que ve, perquè no fa falta conèixer la “lletra” i els números del text pressupostari per saber que contindrà “més retallades i més impostos” per a la classe mitjana treballadora.

Sánchez ha iniciat a València un recorregut per les federacions socialistes per recuperar el lideratge

Davant d’unes mil cinc-centes persones, Sánchez va assegurar que aquest és un acte de “reivindicació de la militància” –a la qual va confessar que ha trobat a faltar–, però també d’unitat del partit, perquè en el PSOE “no sobra ningú”, ni són adversaris entre si, i el que falta és “la veu i el vot” dels militants. Va destacar que aquest no és un moviment seu, sinó de la base del PSOE, i va asseverar que poden comptar amb ell en la lluita per l’autonomia del projecte polític del PSOE davant del PP, un projecte polític d’esquerres i no subaltern al PP i un partit que celebra primàries per elegir els seus càrrecs orgànics i institucionals.

Per la seua part, el responsable d’Organització i portaveu de la comissió gestora del PSOE, Mario Jiménez, va afirmar que no és moment ni d’“abstraccions” ni de “qüestions internes” del partit, sinó de mirar per l’interès general dels ciutadans. Va assegurar que els espanyols només tenen el PSOE “per pensar en ells”, per la qual cosa va deixar clar que “no és el moment de mirar per dins, sinó que que s’actuï per l’interès general”.

tracking