SEGRE

POLíTICA

Una plètora de salves d’artilleria acomiadarà Fidel Castro

Els actes d’homenatge comencen aquest dilluns i es prolongaran fins diumenge

Una plètora de salves d’artilleria acomiadarà Fidel Castro

Una plètora de salves d’artilleria acomiadarà Fidel Castro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Una infinitat de salves d’artilleria ressonarà a l’Havana i Santiago de Cuba des de demà i fins el proper 4 de desembre com a homenatge pòstum al líder de la Revolució cubana, Fidel Castro, que va morir divendres passat als 90 anys.

Les canonades començaran dilluns a les nou del matí, quan 21 salves seran disparades simultàniament a les províncies de l’Havana i Santiago, i el diumenge 4 de desembre es repetirà el mateix nombre de trets en ambdós llocs, ha informat avui el Ministeri de les Fuerzas Armadas Revolucionarias.

A més, dilluns es llançarà una salva de canó cada hora, fins les sis de la tarda, segons una nota d’aquest orgue oficial publicada en els mitjans estatals cubans.

Després, des del dimarts 29 i fins el 3 de desembre, seran disparades salves de canó des de les sis del matí fins les sis de la tarda.

Cuba inicia aquesta jornada el segon dels nou dies de dol oficial decretats pel Govern per la mort de l’expresident Fidel Castro, encara que els principals actes d’homenatge començaran dilluns i es prolongaran fins diumenge.

S’espera que a partir de demà i també dimarts comencin a arribar a l’illa mandataris i personalitats per participar en els actes de comiat.

Els cubans disposaran de dos dies -dilluns i dimarts- per acomiadar-se a l’Havana del comandant revolucionari, les cendres del qual descansaran aquells dies al monument memorial a José Martí, a l’emblemàtica Plaça de la Revolució.

Dimarts a la tarda hi haurà en aquest lloc un acte que s’espera multitudinari i que serà en què previsiblement participin els presidents i personalitats que es desplacin a Cuba per donar el seu últim adéu a Fidel.

Un dia després les restes de l’exgovernant partiran de l’Havana i recorreran l’illa durant 4 dies fins arribar a la província oriental de Santiago, un enclavament emblemàtic per als inicis de la Revolució i al qual tant Fidel com el seu germà Raúl Castro estan molt vinculats, encara que no van nàixer allà sinó en la veïna Holguín.

Les cendres arribaran a Santiago el 3 de desembre i aquella jornada hi haurà un nou acte popular que donarà pas, el 4 de desembre, al sepeli de les restes al cementiri de Santa Ifigènia.

Encara que no s’ha informat sobre això, és probable que l’enterrament de Fidel Castro es mantingui com un acte íntim i sense presència de delegacions oficials.

tracking