SEGRE

ELECCIONS PRESIDENCIALS

Fillon, candidat a l’Elisi de la dreta francesa el 2017

Es va imposar sense problemes a l’exprimer ministre Alain Juppé || Manuel Valls no descarta enfrontar-se al president Hollande

François Fillon es va imposar sense problemes a la segona volta.

François Fillon es va imposar sense problemes a la segona volta.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

François Fillon encapçalarà els conservadors francesos en les eleccions presidencials del 2017. L’exprimer ministre i candidat menys moderat de la dreta gal·la es va imposar sense problemes a l’exprimer ministre Alain Juppé, 12 anys més gran que ell, segons els primers resultats. Fillon s’imposaria així al seu rival, Alain Juppé, que aconseguiria un 32 per cent dels vots, segons dades corresponents a l’escrutini dels primers 6.723 centres de votació. En total, hi ha 10.229 centres. Fillon, poc després, es va proclamar vencedor i va assegurar que els francesos volen llibertat, respecte i autoritat de l’Estat. El pròxim candidat a l’Elisi va celebrar una “victòria de fons, que ha trencat amb tots els escenaris escrits per endavant”. “És una victòria construïda sobre les meues conviccions. Des de fa tres anys recorro França amb les meues conviccions, i la meua iniciativa ha estat entesa pels francesos”, va dir al comparèixer davant dels seus seguidors. Amb l’escrutini de 2.121 centres electorals dels més de 10.000 habilitats per a la votació, Fillon obté un 69,5% dels vots, mentre que Juppé aconsegueix el 30,5%.

Així mateix, el primer ministre francès, Manuel Valls, va expressar la seua disposició a presentar-se a les primàries del Partit Socialista, la qual cosa probablement el portaria a enfrontar-se a l’actual president, François Hollande. “Tothom ha d’assumir la seua responsabilitat i reflexionar per prendre una decisió en consciència. M’estic preparant, estic a punt”, va afirmar en una entrevista publicada ahir pel rotatiu Le Journal du Dimanche. Al ser preguntat per quan es coneixerà la decisió, Valls va assegurar que “en qüestió de dies”. El termini per presentar-se a les primàries socialistes conclou el 15 de desembre.

tracking