SEGRE

POLíTICA

El Govern inclou als pressupostos 5,8 milions per al referèndum

Estan enquadrades al concepte 'processos electorals i participatius' i el govern català creu que són "difícilment recurribles"

El Govern inclou als pressupostos 5,8 milions per al referèndum

El Govern inclou als pressupostos 5,8 milions per al referèndum

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Govern de la Generalitat ha inclòs als pressupostos de la Generalitat unes partides, que sumen 5,8 milions d’euros, la finalitat de les quals és organitzar el referèndum independentista anunciat per al setembre del 2017.

Fonts del Govern han assegurat que aquestes partides, de 5 milions, d’una banda, i de 800.000 euros, per una altra, estan enquadrades al concepte processos electorals i participatius, pel que no parla explícitament del referèndum previst per a 2017.

Es tracta d’uns recursos que dependran de la secretaria general del departament d’Economia, que dirigeix Oriol Junqueras, segons aquestes fonts.

Així mateix, el Govern ha inclòs al projecte de llei de pressupostos una disposició addicional en la qual s’exhorta l’executiu a organitzar "un procés referendari sobre el futur polític de Catalunya en el marc de la legislació vigent en el moment de la seua convocatòria".

El Govern creu que les partides de 5,8 milions d’euros per a processos electorals i participatius són difícilment recurribles, ja que en molts altres pressupostos s’ha utilitzat aquest mateix concepte genèric.

En tot cas, el Govern compta amb un "pla B" i un "pla C" per si el Tribunal Constitucional suspèn les esmentades partides, segons les fonts consultades.

En aquest sentit, el diari 'Ara' assegura en la seua edició digital que hi ha una altra una partida "oculta" dins del fons de contingència per garantir l’organització del referèndum independentista.

El vicepresident del Govern, Oriol Junqueras, presenta migdia el projecte de pressupostos de la Generalitat per a 2017 i haurà d’analitzar totes aquestes qüestions.

En tot cas, partits de l’oposició a Catalunya com el PPC i Ciutadans ja han alertat que si hi ha una partida destinada a celebrar un referèndum secessionista, recorreran davant de la justícia els nous Pressupostos.

tracking