SEGRE

ESPANYA JIHADISME

Quatre detinguts integrats a les xarxes d’immigració jihadistes

Vinculats als atemptats de París del 2015

Imatge de l’habitatge d’Arteixo on vivia un dels jihadistes.

Imatge de l’habitatge d’Arteixo on vivia un dels jihadistes.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil va detenir ahir quatre presumptes jihadistes a les localitats corunyeses d’Arteixo i Tufions-Vimianzo i a Almeria per la seua relació amb la xarxa d’immigració irregular utilitzada pel grup terrorista Estat Islàmic (Daesh). Segons el ministeri de l’Interior, la investigació mira de determinar la relació dels arrestats amb almenys un dels terroristes dels atemptats a París del novembre del 2015.

Els quatre detinguts estan acusats de formar part de la denominada Ruta dels Refugiats Sirians entre Turquia i Europa de l’Est. Segons la Guàrdia Civil, es tractaria del mateix entramat utilitzat, l’octubre del 2015, per diversos membres de Daesh per entrar a Europa, juntament amb els autors dels atemptats de París del novembre de l’any passat.

L’Audiència Nacional ha decretat presó per al jihadista detingut a Barajas diumenge

Precisament, algun dels detinguts va estar en contacte amb almenys un dels terroristes que van participar el 13 de novembre en els atemptats de París, amb fins a sis atacs simultanis a l’estadi de futbol de Saint-Denis, a diversos restaurants i a la sala Bataclán, i que van provocar 130 víctimes mortals.

En concret, els arrestats van mantenir el contacte abans i després d’aquell atemptat amb un dels terroristes detinguts a Salzburg (Àustria) al cap d’un mes.

Els quatre detinguts ahir eleven a 61 el nombre de presumptes jihadistes arrestats a Espanya durant aquest any en un total de trenta operacions D’altra banda, el jutge de l’Audiència Nacional José de la Mata va decretar ahir presó provisional i sense fiança per a l’home d’origen de palestí detingut diumenge per la Guàrdia Civil a l’aeroport Adolfo Suárez Madrid-Barajas després d’haver intentat viatjar a Síria via Jordània per unir-se al Daesh.

tracking