SEGRE

tragèdia

El somni del Chapecoense brasiler acaba en tragèdia

Els morts per l'accident d'avió ascendeixen a 75

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La final somiada de la Copa Sud-Americana de futbol va acabar en tragèdia per al club brasiler Chapecoense, l'expedició del qual a la ciutat colombiana de Medellín va patir un accident d'avió que va deixar 75 morts i sis ferits.

L'aparell, un Avro Regional Jet 85, contractat a l'aerolínia boliviana Lamia i que portava 81 persones a bord, "es va declarar en emergència" dilluns a la nit a les 22.00 hora local (03.00 GMT de dimarts) "per falles elèctriques" quan s'aproximava a l'Aeroport Internacional José María Córdova de Medellín, al nord-oest de Colòmbia, seu de l'Atlètic Nacional, el que demà seria el seu rival.

Menys de dues hores després, l'Aeronàutica Civil (Aerocivil) confirmava l'accident patit per l'avió, entre les localitats de La Unión i La Ceja, al departament d'Antioquia, i a sol 17 quilòmetres en línia recta de Rionegro, localitat on és situat l'aeroport de Medellín.

Aquesta matinada, encara al mig de la foscor, socorristes van rescatar els primers supervivents de l'avió bolivià, la qual cosa va donar una llum d'esperança, però a trenc d'alba les autoritats ja donaven per tancat el tràgic balanç.

La delegació esportiva, composta per 22 jugadors del Chapecoense, 28 directius, personal tècnic i convidats i 22 periodistes de mitjans brasilers i internacionals, va partir ahir de Sao Paulo amb destinació a Santa Creu de la Serra (Bolívia), on va pujar a l'avió de Lamia, que portava una tripulació de nou persones.

Sis de les 81 persones van sobreviure: els futbolistes Alan Ruschel, Jackson Follman i Heli Net, el periodista Rafael Valmorbida Henzel i els tripulants Ximena Suárez (hostessa) i Erwin Tumiri (tècnic), qui van ser ingressats en diferents hospitals propers a Medellín, segons l'últim informe de l'Aerocivil.

Al migdia d'avui ja havien estat recuperats al lloc de l'accident 48 dels 75 cadàvers, que seran traslladats a Medellín per a la seva identificació i posterior entrega als seus familiars.

VÍDEO Filipe José Machado, juntament amb varis companys de l'equip brasiler, poc abans de volar a Colòmbia

Miembros de la Clínica San Juan de Dios reciben este martes 29 de noviembre de 2016 en La Ceja (Colombia), al jugador del equipo brasileño Chapecoense Alan Ruschel.

Rescaten un sisè supervivent de l'avió del Chapecoense accidentat a ColòmbiaEFE

tracking