SEGRE

SÍRIA VIOLÈNCIA

Èxode de milers de civils davant l’avanç d’Al-Assad a la ciutat d’Alep

Diversos nens juguen entre les ruïnes causades pels bombardejos.

Diversos nens juguen entre les ruïnes causades pels bombardejos.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 27.000 persones han fugit de les seues llars al nord-est de la ciutat siriana d’Alep, per on han avançat les tropes de Bashar al-Assad, segons va informar ahir l’Observatori Sirià de Drets Humans.

D’ells, aproximadament 15.000 civils s’han desplaçat a barris centrals i del sud de la meitat oriental d’Alep, controlats per l’oposició, mentre que els altres 12.000 es van traslladar a districtes dominats per les forces governamentals, segons l’ONG. La situació ja era precària a la part oriental d’Alep, assetjada des del juliol passat per les forces armades, abans d’aquesta escalada militar que no ha fet més que empitjorar les condicions de la població, va recordar la font.

El règim sirià i els seus aliats volen arrabassar tota la part est d’Alep als rebels abans que el president electe dels Estats Units, Donald Trump, prengui possessió del càrrec el proper 20 de gener, segons un alt càrrec militar sirià que va confirmar que aquest calendari compta amb el vistiplau de Rússia.

Per la seua banda, el ministre d’Exteriors francès, Jean-Marc Ayrault, va avançar que França sol·licitarà una reunió urgent del Consell de Seguretat de l’ONU per discutir la situació a Alep i impulsarà una resolució per prohibir l’ús d’armes químiques a Síria.

tracking