SEGRE

POLíTICA

Puigdemont exigeix a Rajoy diàleg sense condicions i no una operació de "propaganda"

"El diàleg s’ha proclamat però no s’ha produït, més enllà de l’anunci no hi ha hagut res més", ha dit el president al Parlament

Puigdemont exigeix a Rajoy diàleg sense condicions i no una operació de

Puigdemont exigeix a Rajoy diàleg sense condicions i no una operació de "propaganda"

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha exigit aquest dimecres a Mariano Rajoy un diàleg "bilateral" i sense condicions prèvies i ha denunciat que les "proclames" i els "anuncis" del Govern de l’Estat en favor de l’entesa és possible que formin part d’una simple "operació de propaganda".

En la sessió de control al president català en el ple d’avui al Parlament, Puigdemont ha denunciat que ara per ara no troba motius per pensar que la mà estesa del Govern és sincera: "Molt ens temem que es quedarà en un anunci".

"El diàleg s’ha proclamat però no s’ha produït, més enllà de l’anunci no hi ha hagut res més, un anunci de diàleg no és diàleg", ha dit en resposta a una pregunta de la presidenta del grup parlamentari de la CUP, Mireia Boya, que li ha exigit no fer cas dels "cants de sirena" de l’Executiu central.

El president s’ha reafirmat en defensa d’un referèndum acordat amb l’Estat, pel que li "agradaria molt poder establir un diàleg amb l’Estat", amb "una única condició: que no hi hagi condicions".

Puigdemont ha justificat que no tingui intenció d’acudir a la conferència de presidents autonòmics que el Govern preveu convocar per al gener, ja que segons el seu parer aquest fòrum, que no es reuneix des d’octubre del 2012, "no ha servit per a res".

tracking